Säsongsvila, summering av 2016 och blicken framåt

Ytterligare ett träningsår till ända, vilket innebär tid till vila och reflektion. Är faktiskt inte särskilt intresserad av statistik gällande min träning, tänker att det är resultaten som talar. Men jag vet att många är det (intresserade av träningsstatistik alltså), så bjuder på lite siffror från träningsdagboken:

Antal timmar träning v. 44 2015 till v.44 2016: 565 (marginellt (2,5 %) mindre jämfört med föregående år)

varav:

Löpning: 45 %

Orientering: 39 %

Roddmaskin: 8 %

Längdskidor: 4 %

Styrketräning / övrigt: 4 %

Antal sjukdagar: 0

Antal skadedagar: 0

Fördelning intensitet (RPE, min):

intensitet2016

Timmar per månad:

traningpermanad2016

(Är det något speciellt man undrar är det bara att fråga eller att själv gå in i min Funbeat (länk i menyn ovan) och grotta ner sig i vad det nu vara månde.)

Avslutade säsongen definitivt förra helgen med att springa terräng-SM på Rocklunda i Västerås (nästan mer hemmaplan än att tävla hemma i Örebro.) Sprang söndagens 12 km och hade förhoppningar om att kunna vara med långt fram i fältet. Kände dock ganska direkt att helgen i Schweiz tömde de sista krafter som fanns kvar efter många helgers intensivt tävlande. Fick därmed nöja mig med en 15:e-plats, men formtopparna i år har ju ändå kommit där vi velat ha dem så det spelar ingen större roll.

dsc_0068

Kunde i alla fall ta hem spurtuppgörelsen om 15:e-platsen. Foto: Sverker Regborn

Efter terräng-SM blev det vila. Helvila. För att bibehålla åtminstone någon form av psykisk stabilitet blev det ändå några utflykter till bergen. Passade bland annat på att utforska en plats i Kilsbergen där jag inte varit tidigare, naturreservatet Storsjögångan i Fasaskogen i Södra Kilsbergen. Det stora dragplåstret i detta reservat var ”skandinaviens största flyttblock” – Storsjöstenen. Fick efter lite efterforskningar klart för mig att det nog är långt ifrån det största, men groteskt stort var det i alla fall. Svårt att fånga på bild men enligt uppgift 22*12*9 m långt/brett/högt. Väldigt fint i skogen i övrigt och tuff terräng så kommer nog att testa att springa här framöver.

20161025_114147

Säsongsvila innebär också att man kan vara med på lite mer udda grejer, så igår var jag med på Run For Your Lives. Blev lite löpning ändå alltså… Arrangörerna av detta ”lopp” hade förvandlat Örebro City till en avbild av ”The Walking Dead” och man skulle ta sig från Gustavsvik till en säker zon vid slottet utan att få alla sina tre liv tagna av zombier. Skruvat och galet kul. Skaderisken enorm såklart 😉 Tog mig i mål överlevande också så det känns bra att veta att man skulle klara sig vid en eventuell zombieapokalyps 😉

received_1104933106270245

Foto: Josefin Erlandsson

Smygstartade vinterträningen idag med en kort jogg och lite lätt styrka. Drar igång vinterträningen på allvar nästa vecka. Är riktigt sugen nu på att ”gå ner i gruvan” som coach säger, och i veckan blev det även officiellt att jag är en del av A-landslaget 2017. Fantastiskt roligt att få ett kvitto på en bra säsong och allt hårt och dedikerat arbete som lagts ner under många år. Ger också lite mer stöd i satsningen än tidigare såklart. Närmast är det VM i Estland som gäller givetvis, men tänket är långsiktigt och det finns många år framöver att prestera på och toppen är långt ifrån nådd. Blickar framåt (och uppåt!)

martin-regborn-2

Foto: Stina Loman, Skogssport

 

En reaktion på ”Säsongsvila, summering av 2016 och blicken framåt

  1. Ping: 2016 i backspegeln | Martin Regborn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s