En dröm som går i uppfyllelse

woc2016logo

Igår blev det officiellt att jag är uttagen till att springa VM på hemmaplan i augusti. Känns så otroligt stort. Någonting man drömt om sedan det stod klart för 5 år sedan att Sverige skulle få arrangera VM. Minns hur jag 2004, senaste gången Sverige arrangerade VM i orientering, var med på invigningen i egenskap som en av fanbärarna för de deltagande nationernas flaggor. Nu är jag själv med och springer, så häftigt!

Kommer att springa sprinten på VM och är beredd att hoppa in på långdistansen om det skulle behövas. Lite besviken såklart att inte få den där långplatsen nu när det var såpass nära, men laget ska tas ut och vi är många svenskar som är riktigt bra just nu. Du hittar lite mer utförliga kommentarer från mig på Konditionsbloggen på NA.se.  Är hur som helst säker på att det kommer bli en fantastisk vecka tillsammans med dessa grymma löpare:

vmlaget2016_final-page-001

Lördagen den 20:e augusti är dagen som gäller för min del. Sprint med kval och final i centrala Strömstad. Har fina minnen från sprint i Strömstad då jag just där för snart 7 år sedan på sprint-SM 2009 tog min första JSM-medalj. Ett guld som jag delade tillsammans med Albin Ridefelt (som ju nu också återvänder till Strömstad, fast för medeldistans). Målsättningen nu är att få till ett riktigt bra lopp och med EM i färskt minne vet jag att kapaciteten för medalj finns där. Men prestationen i sig är givetvis det jag fokuserar på först och främst.

Närmast väntar en vilovecka för att återhämta mig från de senaste månadernas tävlingshysteri. Tar en paus från Jukola i år, även fast det är en rolig tävling sliter det så oerhört mycket, resa – sova i tält – springa på obekväma tider på dygnet – resa – ännu mer resa osv. Lycka till alla ni som ska springa. Får se om det blir någon sömn eller om man fastnar framför sändningen här hemma…

Preliminär plan från coach är att sedan trappa upp grundträningen under vecka 25 för att sedan vara nere i gruvan med mängdträning vecka 26-27-28, där vecka 26 blir en fin vecka i Idre tillsammans med några fler från landslaget och vecka 28 är precamp #1. Vecka 29 höjning av intensitet och mindre mängd. Testlopp för att stämma av formen under vecka 30. Är på O-Ringen här, kommer inte springa alla etapper då det sliter för mycket, men sprintetappen blir en bra avstämning av formen. Vecka 31 och 32, enda kommentaren: ”syra”. Då vet man att det blir mycket lidande 😉 Där även precamp #2. Toppning sen vecka 33 för att på lördagen den 20:e augusti förhoppningsvis vara bättre än någonsin. Kommer stämma av lite hur träningen fram till VM fortskrider här på bloggen för eventuella intresserade.

Hoppas på svensk publikfest i augusti!

En reaktion på ”En dröm som går i uppfyllelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s