Kraschlandning och mental återhämtning

Skrev i förra inlägget att det inte fanns någon tid att krascha mentalt efter EM för att det snart var dags att tävla igen. Detta ledde istället till att betongväggen kom lagom till sprint-SM… Fysiskt kändes det ganska skapligt ändå, men är inte huvudet med så spelar det ingen roll. Fascinerande det där…

Lång resa ner till Ronneby för kval lördag och final söndag. Hade noll motivation på lördagens kval. Tog mig runt banan på ett behärskat sätt men känslan var allmänt dålig. Vad gör jag här liksom? Hoppades det skulle lösa sig till morgondagen och att det skulle bli lite gnista i och med att det var VM-test.

smsprint162

Dålig känsla på kvalet. Foto: Torbjörn Andrén

Lååång karantän hjälpte inte precis motivationen och det var oinspirerat på uppvärmningen. Springer runt banan, men med fortsatt dålig känsla. Det där flytet som infann sig på EM när man bara är inne i sin bubbla lyste med sin frånvaro. Kom in på en ganska bra tid ändå men fick snabbt beskedet att jag inte varit vid den 14:e kontrollen. Sammanfattar helgen ganska väl. Var så omotiverad för det här loppet att jag inte ens blev besviken att jag inte var godkänd, så det var väl lika bra… Surt att det ska vara VM-test bara, får sätta hoppet till att tidigare resultat på sprint i år räcker till en VM-plats.

smsprint16

Bild från Peizas Twitter. Jag är den vinröda linjen. Läser direkt till K15 från K13. Lila linje är Mårten Boström som också gjorde samma misstag.

Konstaterade även att det här var första gången jag stämplade fel sen 10mila 2010. Konsultation med kartarkivet gav att det här var den femte gången i mitt liv  som jag stämplat fel: DM klassisk distans 2002 (vad gammal man känner sig när man inser att man har sprungit på den tiden det fanns klassisk distans och kortdistans…), en deltävling i Västmanlands ungdomscup 2003, Arbogas Golden Weekend långdistans 2009 och så sträcka 10 på 10mila 2010. Hyfsad statistik ändå?

Kände att det var dags för lite mental återhämtning igår. Coach hade ordinerat ”vila” i form av 80 min mysdistans, så åkte upp till Nora och tog en tur på Sveriges (och kanske också världens?) bästa/finaste karta: Born-Oskarsvik. Mitt inne i skogarna mellan Nora och Lindesberg hittar du denna pärla. Fantastiskt väder och skvattram i full blom gjorde det dessutom till en naturupplevelse utöver det vanliga. Tog lite bilder men kan bara konstatera att det måste upplevas live…

20160606_100327

20160606_101012

20160606_101211

20160606_102451

20160606_103918

20160606_104544

Tog sen vägen över Kilsbergen hem till Örebro och stannade till för ett dopp i den evigt iskalla Ramsjön. Mental återhämtning deluxe!

20160606_115126

Ramsjön. Skogen till vänster i bild avlyst för SM Lång 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s