Milans

334 orienterare letade sig igår upp till Nora för att springa den andra deltävlingen av OK Milans Poängtävlingar. Som jämförelse var deltagarantalet på Örebro läns lång-DM i höstas 262… Milan har uppenbarligen hittat ett koncept som fungerar. Vad är det då som lockar till skillnad från en helgtävling? Vardagkväll, fri starttid, alltid bra terräng, bra kartor, härlig stämning, proffsigt arrangerat i sin enkelhet? Själv missar jag ogärna en Milans, går knappt att få bättre kvalitet på träningen. Får gärna in någon form av högfart på de här passen om det passar in i planeringen.

14 deltävlingar, varje tisdag under april och maj, samt några utspridda över sommaren. Segraren i respektive klass får 5000 poäng, och sedan är varje sekund man är efter segraren ett poäng mindre. Dvs är man två minuter efter innebär det 4880 poäng. 5 bästa deltävlingarna räknas, vid lika poäng räknas då sjätte bästa poängen osv.

Missade första poängtävlingen som gick i förra veckan då jag var kvar på ett av landslaget arrangerat läger i Skåne efter tävlingarna i Brösarp. Men igår hängde jag med ÖLOF-bussen upp till Stadsskogen i Nora och det är en härlig känsla att få se de små taffliga skyltarna med ”Poängtävling” som visar vägen. Ofta brukar man få kunna åka flera kilometer på en skogsbilväg som Gud glömde djupt in i Kilsbergen för att slutligen nå ett bedårande skogs-TC i fantastisk terräng, men nu var tälten uppsatta i ett industriområde i utkanten av Nora. Charmigt det också.

milans

På träningsprogrammet hade coach fixat ett fint pass med 12*150 meter med 90 sekunder vila och därefter körde jag banan i tröskeltempo som nedjogg. Pressade på bra på intervallerna, så det var rätt hög laktatkoncentration i systemet i början av ”nedjoggen”, intressant hur oklar man blir huvudet av att gå sig stum i orientering. Det gäller verkligen se till att man har alla beteenden väl inmatade i ryggmärgen vid såna tillfällen. Upphör aldrig att fascineras av denna oerhört komplexa idrott. Blev en liten krok till andra kontrollen innan kroppen börjat återhämta sig och jag kom in i ett fint flyt.

milans2016_2

Inte Kilsbergen, men ganska trevlig terräng ändå bitvis.

Fick stryk med 157 poäng av Fille D som körde med lite högre fartinsats än vad jag gjorde. Nästa vecka bjuds det på Kilsbergen och om det passar in i programmet kan ni räkna med att träffa mig däruppe.

Inget Swedish League i helgen för min del. Är fysiologiskt vansinne att trycka en 90+ min långdistans och direkt dagen efter en medeldistans så tätt inpå världscupen. I alla fall om man ser träningsmässigt över hela vårsäsongen. Blir lite fin träning på hemmaplan istället och njuta av lite fin GPS-tracking.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s