Uttagen till Världscup i Polen och EM i Tjeckien

emmontage

Länk till nyhet på svenskorientering.se

I onsdags blev det officiellt att jag får springa EM i Tjeckien i slutet av maj! Sprint och långdistans är det som står på programmet för min del. Kommer även att springa den första världscuprundan för året i Polen nu i slutet av april vilket givetvis kommer bli väldigt kul det också. Framförallt är det väldigt roligt att äntligen få springa någonting annat än sprint på världscup/mästerskap. Förhoppningsvis är jag på god väg att tvätta bort den där sprinterstämpeln 😉 Missförstå mig inte, jag tycker sprint är jättekul det också, men det slår ju aldrig en långdistans i fin och tuff terräng…

I helgen som var var det uttagningstävlingar i Skåne, med en medeldistans på fredagen följt av en sprint och långdistans i Brösarp som även var de två inledande deltävlingarna av Swedish League. Medeldistansen gick i samma område som den sista etappen av O-Ringen 2014 och jag gjorde ett bra lopp men tappade mycket tid på ett dåligt vägval och gjorde lite småsvängar mot slutet. Lyckades ändå bli 8:a i vass konkurrens men hade hoppats på mer och var rejält laddad inför sprinten och långdistansen.

OBStävlingmedel

Sprinten var en typisk svensk sprint, det vill säga inte så värst tekniskt utmanande, utan det gällde att välja ett vägval och sen bara springa så fort man kunde. Inledningen av banan var dock ganska kul då vi var ute på Brösarps södra backar och sprang. Lade troligtvis bort segern här då jag tappade bort mig för ett ögonblick (ca 10-15 sek tidstapp) då jag var så fokuserad på att läsa in långsträckan till kontroll 4. Var orolig att det skulle vara extrastaket utplacerade och ägnade alldeles för mycket uppmärksamhet åt att försäkra mig om att det verkligen gick att ta sig fram överallt. Hade sedan riktigt bra fart resten av loppet och kunde gå i mål på en tredjeplats några sekunder bakom Emil Svensk och segrande Gustav Bergman, Det var min första pallplats på en Swedish League som senior, vilket jag såklart var väldigt nöjd med. Hade tidigare som bäst varit fyra på en sprint i Luleå 2014 (då Silva League).

SL1

Var lite orolig sen på söndagen hur kroppen skulle må efter två tuffa lopp i rad, men den var förvånansvärt pigg och redo för 18,2 km långdistans. På grund av att jag inte samlat ihop så mycket världsrankingpoäng på skogsdistanserna fick jag gå ut i mitten av fältet vilket kanske inte är helt optimalt men ändå ganska skönt att slippa gå och dra på arenan. Det bjöds på en relativt ganska snäll långdistans tekniskt och kuperingsmässigt, men längden och den höga farten tar ändå ut sin rätt. Gjorde ett riktigt bra lopp sånär som en miss på den näst sista kontrollen, och efter lite spänd väntan stod det klart att det räckte till ytterligare en tredjeplats, endast 2 sekunder efter William Lind och 8 sekunder efter segrande Albin Ridefelt. Helt galet tight efter 95 minuter löpning.

SL2

12961141_10153560585939607_2148449235979740917_o

Foto: Marcus Ramström

SL2

Foto: svenskorientering.se

Sl2a

Fyra hagabyare redo för tuff långdistans. (Foto: Linnea Holmqvist) Tjejerna sa att nagellacket skulle slitas bort under loppet. De ljög.

Megablogginlägg av Jonas Brännyr om EM-uttagningarna på Konditionsbloggen på NA.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s