Startmilen – 30.29

12916854_1144873282199882_7370852458783159995_o

Foto: Jonas Classon, NA

Efter några fina träningsdagar i Halland som bjöd på (mestadels) fin bokskog och härliga höjdmeter blev det igår lite platt asfalt hemma i Örebro som omväxling med milloppet Startmilen. Såg loppet endast som en rejäl genomkörare innan testtävlingarna i Skåne nästa helg, så var ganska osäker på var tiden skulle landa. Förhoppningarna om att putsa till mitt tre år gamla pb på 32:10 från just Startmilen var ändå väldigt stora med tanke på hur bra träningen gått framåt i vinter. Springer inte så många platta millopp, är ju roligare att dra ett löplopp över någon obskyr distans i skogen på kuperade stigar, så möjligheterna till en vass tid på milen har inte varit så många.

Startmilen löps över en hyfsat okuperad (säger jag som orienterare – banlöparna tycker nog annorlunda) tvåvarvsbana i Almby på Öster i Örebro. Startfältet var i år ganska vasst med länets löparelit på plats, vilket fick Brännmyr på Konditionsbloggen på Nerikes Allehanda att benämna det hela ”rumble in the jungle”. Stor favorit på förhand var ändå Eskilstunas Nassir Dawoud, men coach tyckte att jag inte skulle vara rädd för att försöka hänga på så länge det gick. Nassir öppnade mycket riktigt väldigt hårt direkt och efter hundratalet meter insåg jag att jag nog gjorde bäst i att släppa honom. Själv tittade jag aldrig på klockan under loppet, men hörde att jag passerade första kilometern på 2:57, och redan då var han en bit framför…

1200

Foto: Jonas Classon, NA

Men sedan drog han inte ifrån så mycket mer, utan luckan på tiotalet sekunder förblev relativt konstant och jag kunde ändå ha hans rygg som riktmärke. Bet ihop och avverkade en kilometer i taget, fick givetvis ta i lite, men löpningen kändes väldigt kontrollerad. Fick extra boost av all publik efter banan som skrek att jag såg stark ut, tack så mycket! Kunde löpa i mål som tvåa på nytt pb 30:29, men att jämföra det mot mitt gamla pb kanske inte är helt rättvisande. Nu väntar några lugna dagar innan det blir tävlingsdags igen. Tre dagar i rad med en avslutande långdistans på 18,2 km på söndagen. Räknar inte med att vara fräsch efter den monsterhelgen 😉

DSC_0104

Målspurten. Foto: Sverker Regborn

Eftersom det är så tråkigt att titta på bilder av asfalt bjuder jag även på lite bilder på fredagens uppladdningsjogg i Kilsbergen. Som tur är finns kilsbergsluft ännu inte på WADA:s dopinglista…

20160401_100811

Hade kommit lite snö under natten, men inte så farligt nedanför kilsbergskanten. Fina stigar utanför Klockhammar. (Avlyst område till SM Lång 2017).

20160401_095715

Men mer och mer snö ju högre upp i bergen man kom. Blir alltid lika fascinerad av hur det kan vara så stor skillnad i väder häruppe jämfört med stan…

20160401_100012

Närmast religiösa upplevelser på väg mot Rusakulan…

20160401_100123

20160401_094957

Nästan full vinter uppe vid Stora Klockarhyttesjön.

20160401_094311

Approaching Rusakulan…

20160401_094325

Vidunderlig utsikt över Närkeslätten. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s