Påsk i Halland

Efter ett par dagar hemma i Örebro med diverse examinationer i skolan vände jag tillbaka till västkusten för en liten påsksemester i Halland med familjen. Mamma hade på ett föredömligt sätt styrt upp det hela:

påskresan

Skärtorsdagen innebar alltså en roadtrip med familjen Regborn vilket kan sammanfattas som totalt kaos och hysteriskt underhållande. I synnerhet eftersom Mamma vägrade att ta det klart bästa vägvalet över Göteborg i rädsla för trafikkaos och istället valde att tråckla sig fram över västgötaslätten. (Visserligen kortare, men rakt på är inte alltid snabbast.) Detta medförde att hon lyckades med konststycket att köra fel tre städer i rad: Skövde, Falköping OCH Ulricehamn. Det går inte att släppa fokus en sekund som kartläsare in den bilen… Hade även en del intressanta diskussioner med min bror, bland annat huruvida människors psykologi skiljer sig nämnvärt åt från gräsänders (troligtvis väldigt lite). Första stopp på resan var Varberg, där vi skulle bo två nätter och springa tävlingarna Friskus- och Nackheträffen vilket även var tävlingspremiär för mig i år. Skönt att mjukstarta säsongen med några mindre tävlingar för att damma av tävlingsrutinerna efter vintern och att komma in i flytet. Det bjöds på riktigt kontinental terräng med fin men ändå rätt tuff och tunglöpt kuperad bokskog.

På långfredagen var det medeldistans med några riktiga propagandasträckor blandat med ett par fina stigningar och lite mer kluriga grönområdeskontroller. Typiskt vårtävlingsväder med fem plusgrader och regn ramade in det hela. Gjorde ett bra lopp och kunde ta hem segern före Marcus Millegård. Karta. Resultat.

12049353_223847551303191_9131923083311289723_n

Trött, blöt och frusen men lycklig att efter en lång vinter äntligen fått höra startklockan pipa igen. Foto: Thomas Josarp

Dagen efter var det långdistans i delvis samma område. Själva banan var tekniskt ganska enkel men desto mer fysiskt krävande med 400 höjdmeter på 9,6 km fågelvägen. Betydligt finare väder och det var bara att njuta utmed banan. Gjorde återigen ett bra lopp och det känns skönt att ha hittat flytet inför EM-testtävlingarna i Brösarp om nu lite mindre än två veckor. Karta. Resultat.

DSC_0031

Sista kontrollen på Nackheträffen. Foto: Sverker Regborn

Efter tävlingarna drog den flygande cirkusen längre söderut för nästa etappmål Båstad. Ursprungsplanen var att ockupera Farmors sommarstuga i Skummeslövsstrand, men hon var rädd att vi skulle frysa ihjäl så istället blev det vandrarhem i Båstad. Har tillbringat några veckor här nere varje sommar förutom de senaste två åren, så södra Halland betraktar jag lite som min andra hemmaterräng. Kartor som Skummeslöv, Snapparp och Hallandsås-Hasslöv ser jag som ”mina” kartor (men alla är givetvis välkomna att träna på dem 😉 ) Blev även påskmiddag hos Farmor i Skånes huvudstad Helsingborg.

20160327_154646

Sveriges näst längsta ortnamn (17 bokstäver). Drängsmarkskläppen utanför Skellefteå är längre med 18 bokstäver. Mycket skylt går åt hur som helst…

20160327_155050

Ätten Regborns högsäte.

20160327_194418

Ett så kallat ”insta moment”?

Blir kvar här nere några dagar till för att få lite träningar i kontinental terräng, vilket är svårt att få tag på hemmavid.

images

Teaser på den mäktiga bokskogen på kartan Hallandsås-Hasslöv. Foto: Länsstyrelserna Halland och Skåne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s