Inga genvägar.

genvägar

I helgen var jag på inomhus-SM i friidrott i Malmö för att springa 3000 meter. De två senaste veckorna har varit ganska lätta med lite mängd och korta men hårda intervallpass. Ingen toppning i egentligen mening utan mer som en del av periodiseringen av vinterträningen med den trevliga bieffekten av en härligt studsig känsla i benen.

Själva loppet utvecklades precis som jag gillar hur lopp ska springas – hårdkörning från start. Insåg att det gick lite väl fort för min del och släppte huvudklungan men räknade med att många där framme överskattat sin förmåga och få det tufft längre fram. La mig istället i rygg på Lars Södergård som jag sprang hyfsat jämnt med i Sätra. 1500 passerades på 4:06-4:07 ungefär och en fortsatt bra känsla. Började nu successivt plocka in en del löpare och varven rullade på lätt i skede av loppet där i alla fall jag brukar ha det lite motigt. Gick nästan oförskämt lätt och kunde på sista varvet gå om Södergård och dra en spurt om fjärdeplatsen som inte räckte hela vägen. Är ändå riktigt nöjd med en femteplats på SM och framförallt med tiden 8:15,81 vilket är pb med hela 8 sekunder och nytt distriktsrekord med 7,7… och sedan är det ju förstås alltid roligt att som orienterare att röra runt i löpargrytan lite grand.

12801524_10208916536013969_2218637320903337964_n

Olle Walleräng (3:a) t.v och Lars Södergård (6:a) i mitten. Foto: Mikael Kroon

Närmast väntar ett par veckor med lite mer hårdträning igen för att sedan komma in bra i vårsäsongen. Motivation har aldrig varit något problem för min del men det är ju såklart roligt att känna att jag ligger riktigt bra i fas med träningen. Om lite mindre än två veckor bär det sedan av till Göteborg/Strömstad med landslaget för att återigen känna lite på den väntande VM-terrängen. Planerad tävlingspremiär i orienteringen är för närvarande Friskusträffen den 25:e mars för att även få lite kontinentalt stuk på terrängen innan EM-testtävlingarna i Brösarp i början av april. Just nu hoppas jag bara att snömängden i Kilsbergen ger med sig lite…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s