Den ofrivillige skidåkaren: Prolog

Gnäller över kylan. -20 visade termometern hemma i morse. Lyckades med konststycket att förfrysa kompasstummen på gårdagens förmiddagsjogg fast jag inte ens hade någon kompass på den. Verkar inte vara så farligt nu så här en dag efter, men undviker nog att utsätta den för köld någon dag till. Blev ett distanspass inomhus på roddmaskinen i förmiddags istället. Gäller att hålla igång med träningen till SM. 20 februari på Lidingö blir det tävlingsdebut i denna fantastiska träningsform representerades Öresjö SS.

Sprang 3000 meter i helgen. Funderade på att skriva ett inlägg om det, men hur jag än vred och vände på det kunde jag inte hitta något sätt att få ut något som var intressant att läsa om 15 varv runt i en friidrottshall. Fort gick det i alla fall, 8:28,27 och nytt pb med 11 sek. Blir spännande att se vad man kan göra toppad på den grundform som byggs nu på tävlingarna i vår.

DSC_0542

Tybblelundshallen, Örebro Indoor Games. Foto: Sverker Regborn.

När andra söker barmark söderut och orienterar i bara nylontröja drar istället jag norrut till Idre Fjäll för en vecka med landslaget. Med tanke på snömängden däruppe lär det inte bli någon orientering i den fina terrängen men väl en del skidåkning och häng på gymmet. För att inte chocka kroppen alldeles har det hittills blivit fyra [sic!] skidpass på konstsnöpåret i Ånnaboda, vilket är fyra gånger så många skidpass som jag genomförde i fjol. Jag är dock inte helt utan meriter i denna fantastiska träningsform (nåja), eller vad sägs om:

  • DM-mästare i skidorientering, medeldistans, H16 (jag var den enda deltagaren, men det behöver jag väl inte nämna).
  • En 3:e-plats på Eksjö OLGY:s skid-KM (2010 eller 2011 tror jag, hittar ingen resultatlista, har för mig att det var en 3:e-plats i alla fall)
  • Har nästan seedat in mig i startled 1 på Vasaloppet genom en (inte så) framskjuten placering i Wadköpingsloppet.

Mest av allt vill jag slippa snöeländet, men håll utkik efter lägerbloggen och mina strapatser i skidspåren!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s