Alltid i form

alltidiform

Vinterträningen rullar på riktigt bra just nu. November har passerat med en försiktig upptrappning av träningen och snön och med den dödshalkan har inneburit att löpargruppen dragit igång träningen i friidrottshallen. Det har dock inte blivit något riktigt ”spypass” a.k.a. ”successiv strypning av syretillförseln” därinne än, har gjort upp kalendern för 2016 och konstaterat att det är fyra och en halv månad tills man ska börja vara i form. Ingen anledning att hetsa.

Vad har hänt av intresse sen senast då? I lördags sprang jag en mindre tävling i hallen -”Triumfglasspelen” – på den ytterst udda distansen 1000 m. Med tanke på att det är grundträning på schemat just nu och att det blivit ytterst lite löpning på bana så länge vädret tillåtit utelöpning hade jag inga större förhoppningar. ”Dödsångest” kallade alla löpare jag pratade med innan start denna distans för. Själv har jag svårt att känna ångest inför löpning efter att ha upplevt några 2000-meterslopp på roddmaskinen. Löpning kommer inte i närheten…

Fick en riktigt dålig start och blev helt instängd i fältet första varvet. Fick på andra varvet gå ut på bana två för att komma om och först vid 500 m kunde jag gå upp i ledningen och dra på i mitt eget tempo. Tittade aldrig bakom men hörde att Haben låg inte långt bakåt så jag fick ändå trycka på ordentligt sista varvet. 2:41,82 stannade klockan på och jag tyckte inte att jag fick ut allt med den dåliga starten. Finns en del att kapa på den tiden men en seger är ju alltid en seger!

Medalj i pris (alla får medalj i friidrott…) och redan ombytt för en snabbdistans på 8 km som nedjogg (2:41 är lite klent med träningstid).

Ikväll väntar andra deltävlingen av Löpex Vinterserie i form av en nattcup i Nora. Kommer bli skoj, Milan brukar vara riktigt bra på det här med fuskgaffling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s