25manna

25manna. Världens största plojstafett. I år fick jag äran att förvalta förstasträckan, en sträcka som jag inte har allt för stor erfarenhet av bortsett från 25manna 2013 och några SM-stafetter som minderårig junior. Lärdomen från 2013 var att 95 % av startfältet öppnar de första 2 kilometerna 150 % över sin förmåga. Bara man överlever starten är resten piece of cake.

Jag höll dock inte på att överleva starten. Eftersom jag med startnummer 41 fick starta längst ut till vänster och  alla skulle upp till en grusväg till höger blev det snabbt kaos i min flank och killarna framför faller. Bara att slänga sig och hoppas på det bästa… klarar mig upp relativt snabbt ändå med lite mörbultade armbågar men har såklart tappat rejält med placeringar. I ett försök att gå om horden på sidan sker dessutom ett lite allt för intimt möte mellan en pinne och mitt vänstra öga, vilket resulterar i en strimlad lins och en del smärta. Är som tur är inte blind (än, ska väl kanske tilläggas… det går väl utför antar jag) utan lins och lyckligtvis var det åkerlöpning precis efter och bara följa med ledet innan synen började återhämta sig. En perfekt start med andra ord!

Trycker på lite till andra kontrollen och stämplar först vid den tredje. Tappar sedan lite på att gå rakt på i början till fjärde och kommer ihop med Jens Wängdahl (Nyköping) och Ruslan Glebov (Ravinen). Därefter var det nästan uteslutande vi tre som tog egna initiativ i tätklungan.

25manna2015

Ut till varvningen. Foto: 25manna

Ut från varvningen saktas tempot ner en aning och jag tycker nästan det går lite långsamt, så jag går upp och drar och plockar mina gafflingar kontroll 9-10-11-12-13-14. Får sedan en lite dålig utgång från 14:e och fastnar i ett dike samtidigt som de närmast bakom plockar en bro som inte var med på kartan. Får därför kämpa mig upp i fältet samtidigt som tempot börjar skruvas upp igen men har inga problem med att hänga med och ligger som 2:a-3:e löpare fram till och med sista kontrollen då vissa ska showa lite och få en snygg placering i resultatlistan. Men det är ändå till kartplanket man ska springa och jag skickar ut Linnea på andrasträckan som 4-5:e löpare i tätklungan.

Lagom snygg på upploppet och lite halvblind på vänsterögat. Foto: Göran Johansson.

Därefter gick det lite upp och ner för laget, några var mer nöjda än andra och vi klarade inte målsättningen att slå fjolårets placering (41:a) utan slutade 54:a. Vi fick till och med stryk av KFUM Örebro OK som gjorde en bra laginsats i år och frågan är om man nu vågar visa sig ute på stan 😉

25manna15

Klicka på kartan för att komma till kartpärmen.

Kan nu se ordentligt igen och har inte alls särskilt ont längre så ögat är det nog ingen fara med. Lite senare i veckan bär det av till Strömstad, självvald väg i okänd mark eller hur det nu var mottot gick.

En reaktion på ”25manna

  1. Jag ramlade först! 🙂 Jag hade inte oturen att få ena linsen sönderstrimlad, men däremot fick jag ett rejält hål i kartan mellan startpunkten/första kontrollen och samma hål mellan tredje och fjärde…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s