Getapulien

Är tillbaka i vardagen och har börjat landa lite efter några veckor med flera viktiga tävlingar varje helg. Börjat snegla lite och tänka över 2016 och konstaterar att det är en lååååång vinter till nästa viktiga tävling (Swedish League i Brösarp). Lite tidigt att påbörja vinterträningen än på ett tag så de kommande veckorna blir det lite mer att träna vad jag känner för och en liten mindre satsning mot terräng-SM. Har inga större förhoppningar där (förutom att bli rejält trött) eftersom jag är förstaårssenior i år men det ska bli kul ändå. Orienteringsmässigt blir avslutningen i samband med Blodslitet (jag kunde inte hålla fingrarna borta från anmälningsknappen). Kombinerar detta med en dag ”sightseeing” i Strömstad innan avlysningen stänger.

I lördags sprang jag det klassiska brödrostloppet Karlslundsloppet. En fin bana med start vid Karlslunds motionscentral (skogen är Estlandsrelevant!) och sen ner till Svartån runt en sväng och sen tillbaka upp för att avsluta med 1,25:an på spåren. Sista 5 km är inte helt otuffa. Inledde i ett ganska behagligt tempo (16 blankt första lättlöpta 5 km). Hällefors unga löpartalang Haben Kidane – ni kan läsa en gripande intervju med honom i NA här – hängde enkelt med och hade inga problem heller bort mot fallen när banan tuffade till sig lite. Det hela avgjordes därför i en långspurt på 800 meter som jag tog hem. Har verkligen blivit en bättre spurtare i år än vad jag varit tidigare vilket även kan ses ganska tydligt på sträcktiderna från OL-tävlingar. Tiden 33:11 är helt OK ändå med tanke på min insats och banan. Ingen brödrost till pris men 300 kr på Löpex ska väl gå att spendera.

Söndagen tillbringades i gott sällskap i magisk terräng. Getapulien – ett naturreservat mitt ute i ingenstans mellan Lindesberg och Riddarhyttan. Tillsammans med Harald Larsson och Simon Hedlund blev det 2:10 h i detta stiglösa vildmarksområde. Kan verkligen rekommendera Getapulien om man vill ha en upplevelse utöver det vanliga! Fast vägarna förbi har man ju inte precis… Lite bilder nedan som verkligen inte gör verkligheten rättvisa.

Getapulien

Getapulien - Tallskog_KS2003

Foto: Carina Regborn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s