Från kust till kust – SM-läger, landslagsläger och tävlingspremiär.

Även fast det är långt kvar till hösten åkte Hagaby iväg till Stockholm förra helgen för att smaka lite på terrängen till kommande SM-tävlingar. Dessvärre vaknade vi upp på lördagsmorgonen och möttes av ett vinterlandskap utanför fönstren på Norsfjärdens vandrarhem norr om Årsta Havsbad. Kung Bores hämnd. Jag har inget emot snö så länge den inte är löphindrande, men när man är iväg flera stycken på teknikläger för att spana in terräng är det bara totalt värdelöst med snö.

Snön till trots, vi fick fyra fina pass i (förhoppningsvis) relevant terräng. Vi får dock hoppas att alla kontroller sitter där de ska på SM…

Lagbild efter sista passet. Foto: Helena Pepa

Efter helgen i Stockholm blev det två dagars mellanlandning i Örebro innan det åter var dags för en tur till kusten. Den västra den här gången. Landslagsläger i Strömstad i VM 2016-relevant terräng. Jag har sprungit en del på kartorna kring Strömstad tidigare, men det är alltid lika kul att komma tillbaka till den oförlåtande terrängen.

Så värst kul blev det tyvärr inte den här gången. Vi hann med ett pass på onsdagen på kartan från SM Lång 2009 innan vi bliv överfallna av Kung Bores vrede. Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Upp till 2 dm blötsnö trillade ner under natten till tosdagen och framåt förmiddagen. Snö, blött och halkigt är ingen rolig kombination i brant Strömstadsterräng. På fredagen blev det därför omstuvningar i programmet och vi flydde till närmaste barmark – Trollhättan – där det blev två pass på kartan från SM Medel 2011.

Lördagen skulle egentligen ha bjudit på ett priopass i en av Sveriges bästa och finaste orienteringsområden, Ranebo-Amundshatt (notera headern på denna blogg) utanför Tanumshede. Snön hade dessvärre inte smält något överhuvudtaget där inåt landet, så medelträningstävlingen ställdes in. Jag försökte ändå springa på så gott jag kunde. Hade sett fram emot detta pass ända sen jag såg programmet för lägret men det var sorgligt att snön skulle förstöra det. Terrängen förtjänade det inte.

Söndagen bjöd på tävlingspremiär för min del. Kvillebyns klassiska. Brukar åka ända från Örebro och springa Kvillebyns då tävlingen går på Ranebo-Amundshattkartan men i år var ”arenan” förlagd utanför Hamburgsund inte inte alltför vacker terräng. Att den skulle vara ”VM 2016-relevant” som det påstods i inbjudan är att tänja på begreppets innebörd en aning. Det bjöds på en rejäl långdistans och det var som att springa i en mosse konstant efter snön som smält och regnet som kom under natten. Tyckte jag fick bra stråk på långsträckorna men hade lite strul i ringen på en del kontroller. Slutade 2:a 1:24 efter William Lind i ett ganska litet men vasst startfält (många hade åkt från lägret på lördagen för att springa Måsenstafetten).

Karta

Snorhala hällar utanför Hamburgsund. Foto: Helena Pepa.

 

Närmast väntar en påsk med träning och Kolmårdskavlen. Därefter SM Ultra den 11 april och SM-milen i Malmö den 18 april innan Swedish League-tävlingarna drar igång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s