Vinthundsvinter

Vinterträningen rullar på som den ska. Känslan är att jag har tagit ytterligare ett steg i min utveckling och jag är riktigt sugen på att påbörja tävlingssäsongen. Tävlingspremiären blir den 29 mars på Kvillebyns Klassiska. Gott om tid kvar att träna med andra ord.

Var på öppet landslagsläger i Skredsvik utanför Uddevalla 28 jan – 1 feb. I princip barmark, bra träningar och fint träningssällskap. Var därför nästan lite deprimerande att komma hem till Örebro och snön igen. I Kilsbergen är det nästan en meter snö och princip olöpbart.

Det blev en lätt träningsvecka efter Skredsvik. Kände mig ändå ganska fräsch i kroppen trots ett intensivt program. Tyder på stabil grundträning.

På lördagen var det dags för tävling. 3000 meter inomhus i Sätrahallen, Stockholm. Vinthundsvintern. Bara löpgrenar. Kvällstävling och avresa strax efter klockan 14 från Örebro tillsammans med coach Kroon och Per ”Peiza” Sjögren som också skulle löpa 3000 m. Planen var att vara framme för att hinna se de övriga i löpargruppens lopp. 3000-metersloppet låg sist i programmet.

Först ut av KFUM:arna var Josefin Gerdevåg i heat 1 på 800 m där hon sprang in som fyra på tiden 2:14,35. Väl i mål passade hon även på att efteranmäla sig till 3000 m…

I heat 2 gick årets nyförvärv Elina Andersson i mål som tvåa på 2:26,60. Tävlingsdebut på 800 m som lovar gott för framtiden.

Därefter dags för M 800. I heat 1 tog Abshir Awees hem segern på 1:57,41 efter att ha dragit hela vägen. I heat 2 fick William Fransson ett riktigt stökigt lopp och landade på 2:04,07.

Sedan var det dags för 60 m och 400 m där inga KFUM:are deltog så det var lagom att börja värma upp inför mitt egna lopp. Starten var förlagd till 19:35, men p.g.a lite strul med tekniken fick vi försöka hålla värmen i 15-20 min till.

I heat 1 startade inte mindre än 17 löpare, där flertalet var goda för riktigt snabba tider. Trodde det skulle bli kaos i starten á la 10MILA:s första sträcka, men det blev lugnt och sansat och jag skaffade mig snabbt en riktigt bra position i fältet. Ganska snabbt bildades en tätgrupp som jag kände förmodligen gick snabbare än vad jag har kapacitet för och jag släppte en lucka framåt. Kom upp en kille bakifrån som höll lagom tempo och jag lade mig i rygg. Första kilometern på 2:53 och fortfarande lätt i steget. Fortsatt i rygg och 1500 passerades på 4:20. Blockerade lite attacker bakifrån och märkte att killen framför mig började sacka lite, så vid tvåkilometerspasseringen gick jag om. Arbetade mig ikapp en och annan trött löpare från klungan som hade dragit ifrån i början. Med två varv kvar kändes det fortfarande bra i kroppen och någon ytterligare attack bakifrån kom inte. Sprang in på 8:41,61 vilket är nytt pers och med känslan av att det finns mer tid att kapa. Peiza hade slitit sig i mål precis innan på 8:32,65. Vi slutade 5:a respektive 7:a.

Drog därefter en nedjogg i ett kallt och halkigt Sätra, men innan dess hann vi även se Josse dra sitt 3000 m-lopp som hon tog hem i träningsfart med klen konkurrens.

B9RU3M6CIAEOIvt

Nu väntar en lite tuffare vecka och därefter SM på 3000 m den 21:a (även den i Sätrahallen). Siktar på ännu bättre tid då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s