O-Ringen

Gick in i årets O-Ringen i Skåne med en bra känsla i kroppen. Hyste ambitioner om att komma topp-10 totalt, och efter tre etapper var det målet klart inom räckhåll. Dessvärre visade det sig att jag helt enkelt inte var tränad för tre rejäla långdistanser inom loppet av fem dagar och värmen gjorde inte saken bättre. Totalkollaps på de sista två etapperna förvisade mig till en 17:e plats totalt i elitklassen och gav en bitter eftersmak.

Etapp 1: Första etappen var en sprint i centrala Kristianstad. Jag hade lagt lite sträckor på den gamla kartan och konstaterat att det förmodligen skulle bli en klassisk tråkig svensk sprint. Vilket det också blev. Hade bra fart i benen men hade lite problem i parken när folk gick i vägen och det var svårt att fokusera på kartan när man ständigt fick lov att se sig för. Slutade på en fin sjundeplats ändå.

Karta etapp 1.

Etapp 2: Långdistans. Många klagade över terrängen den här dagen vilket jag inte riktigt kan förstå. Visst var det lite brötigt men det var ändå klart bättre än etapp 4 och 5. Hade stora problem i värmen och de sista 20 minuterna var det knappt styrfart. Andra hade det också tungt som tur var och trots ett mediokert lopp räckte min insats till 14:e plats. Jag ska inte klaga på att det var för tufft, det ska vara tufft med långdistans, men när t.o.m TG går över den beräknade segrartiden med 8 minuter kanske det är lite över gränsen för en flerdagarstävling.

Karta etapp 2.

Etapp 3: Medeldistans. Gör ett riktigt bra lopp med undantag från en kontroll vilket räckte till ännu en sjundeplats. Gick upp till 10:e totalt. Inte varje dag man går under 5 min/km!

Karta etapp 3.

Vilodagen spenderades på Tivolibadet i Kristianstad med vattenlöpning i en timme som återhämtning. Hade slagit i stortån ordentlig mot slutet av etapp 3 och hade den här dagen rätt ont i den (lätt stukning + blånagel)

Etapp 4: Långdistans. Lite orolig för stortån innan start, men det gick bra. Klarade dock inte av värmen den här dagen. Gick bra i en 50-60 minuter, sedan var jag ganska borta i skallen. Lite småläskigt faktiskt. Blev ikappsprungen av ett tåg med Tue Lassen, Filip Dahlgren och Anton Sjökvist och hängde med dem i mål. Lite osäker på om jag hade kunnat ta mig runt hela banan själv i det läget. Hatar värme! Måste ge lite kritik till arrangörerna också. Man ska inte behöva springa omvägar för att komma till vätskekontrollerna!

Karta etapp 4.

DSC_3386

Tung fjärde etapp i värme. Foto: O-Ringen

Etapp 5: Jaktstart. Starten för H21E flyttades fram en timme p.g.a trafikkaos. Var själv ute i god tid (man måste räkna med att det kan bli trafikkaos) och fick därför bita i det sura äpplet. Tappade geisten lite av att sitta en timme i ett varmt tält och bommade första kontrollen med över 3 minuter. Vid kontroll 7 kom Öystein ikapp och vi sprang tillsammans till och från och hetsade lite. Fick dock se mig slagen på slutet, varmt även denna dag, och sprang i mål som 17:e man. Snöplig avslutning efter helt OK inledning. Ser nu fram emot ett par veckor med lite grundträning.

Karta etapp 5.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s