Slipping and sliding over the thinning ice of time.

Barmarken breder ut sig i Örebro, tävlingssäsongen närmar sig, och jag kan fortfarande inte springa mer än en kvart utan att det gör fasligt ont i vänster sätesmuskel. I veckan var jag till Örebro Rehabcenter och naprapat/sjukgymnast/läkare nummer fem eller sex i raden av experter. Nu hoppas jag att det verkligen är någonting på gång, för enligt sjukgymnasten var orsaken bakom mina problem relativt ovanlig, eller ”spännande” som han uttryckte det. Jag tycker inte att det är spännande (”exciting is hardly the word I would choose”) men om det blir någon ordning på eländet får det vara vad det vill. Jag ska tillbaka nästa vecka för att springa på bandet under övervakning, men fram till dess var det ingenting jag kunde göra någonting åt själv.

Praktiken är slut och jag varvar pluggandet till examinationerna (tenta och praktisk) nästa vecka med vinter-OS och egen träning. Herrarnas 15-km gav nog alla oss som kämpar mot bekymmer lite hopp i mörkret.

Sedan mitt mara-äventyr på rodden förra helgen har fokus på träningen legat på nytt personbästa på 2000 m. Det blev en relativt tuff vecka med hårda pass i princip varje dag avrundat med en dag helvila på fredagen. Mitt förra försök skedde som bekant för cirka en månad sedan i Halden, och nu siktade jag på en tid sub 6:40 och tiderna på träningarna indikerade att jag hade kapacitet för 6:38. Men den tuffa träningen i kombination med en vilodag gav oanade krafter och jag tryckte till med 6:35,0 (snittfart 1:38,7/500m) vilket hade räckt till en fjärdeplats tidsmässigt på SM i lättviktarklassen för ett par veckor sedan. Den fysiska kapaciteten är det inget fel på, och det är motiverande att köra hårt alternativt när man får svart på vitt att man utvecklar sig. Men nu vill jag springa!

roddpb

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s