QaA #1

Nu har jag nästan gått ett och ett halvt år på Örebro Universitet. Helt galet hur fort tiden går ändå. Under denna tid har jag såklart samlat på mig en del information som kan vara bra att kunna för att maximera sin studietid.

Var finns det godaste kaffet?

-I musikhögskolans kafé. Alla säger det i alla fall. Själv vet jag inte. Koffein som koffein liksom. Rekommenderar starkt egen termos så räcker studielånet lite längre.

Hur fungerar BlackBoard?

-Inte alls.

Varför heter det Prismahuset?

-Den här frågan drev mig till vansinne under en ganska lång tid. Varför Prisma? Alla andra hus på campus har logiska namn, Teknikhuset inhyser de tekniska ämnena, Långhuset är långt osv. Men Prisma? Vad har det med medicin och hälsovetenskap att göra? En snabb sökning på Google ger att byggnaden från början hette Vårdhögskolan. Men anledningen till att det heter vad det heter är, fick jag förklarat för mig när jag var less på att grubbla, inte mer komplicerad än att glaskupolen ovanför entrén ser ut som ett prisma. Ridå.

Var det någon som gillade vippstolarna som fanns i Prismahuset?

-Nej.

Vilket studentpentry är bäst om man vill värma sin mat utan att behöva stå i kö en halvtimme?

-Runt klockan 12 startar kaoset i Prismahuset. Mitt heta tips är att ta en promenad på någon minut bort till Gymnastikhuset och ta en mikro där. Under min tid på ÖU har jag aldrig behövt stå i kö eller leta efter sittplats i G-huset. Börjar fundera på vad och var alla där äter till lunch. G-husets pentry har dessutom den fördelen att man kan stå och småstretcha lite medan maten värms utan att bli idiotförklarad.

Hur ser träningsmöjligheterna ut?

-Finns ett bra gym i G-huset, för löpare har vi löparbanorna på GIH. Börjar dock bli till åren och bana 1 är hopplös att springa på efter det har regnat, om man nu inte tränar för 3000 m hinder. Markaspåret är alltid trevligt och kuperat för att vara Örebro, men framförallt ligger Tybblelundshallen ett norskt spjutkast öster om universitetet. Perfekt för träning om man har ett dumt hål i schemat.

Hur är utelivet?

-Inte den blekaste aning. I skogen är det i varje fall dött om kvällarna. Men det har hänt flera gånger att jag varit ute och joggat lite på lördagsmorgnar och mött folk som varit på väg hem.

Hur är snöröjningen om vintern på cykelbanorna mellan Norr och Universitetet?

-Den är obefintlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s