Perspektiv på SM Lång och blicken framåt.

Jag vet inte riktigt vad som hände på SM Lång. Jag var i fin form och inledde bra med ett stabilt kvallopp. Med lite perspektiv på det hela tror jag att jag hade för mycket respekt för terrängen när det borde varit terrängen som skulle ha haft respekt för mig. Det blev helt enkelt inte så tufft som jag hade trott på förhand. Lite surt då jag verkligen sett fram emot att få kriga mig igenom den här tävlingen. Kartorna från helgen finns i vilket fall som helst i min Kartpärm (som förresten har fått en ny adress sedan den förra servern pajat, uppdatera era bokmärken om ni nu har sådana)

Närmast väntar då SM Medel, som jag inte satsat mot lika mycket mot som lången, men jag har ju av någon anledning sprungit betydligt fler bra medeldistanslopp än långdistanser i år, kanonformen från i helgen finns ju kvar och jag kommer som alltid att göra mitt bästa så det ska nog bli kul ändå. På stafetten kör vi sedan med samma laguppställning (Andreas P – Jag – Viktor L) som vi hade när vi sopade banan med OK Tisaren på DM-stafetten för lite mer än en vecka sedan. Det kan också bli spännande och jag springer inte sista sen jag vet inte hur länge.

Sedan tar den korta men naggande goda höstsäsongen slut (25-Manna + korten ej att förglömma dock) och blicken riktas istället mot Lugnet i Falun och Terräng-SM. Fram tills dess blir det en helhjärtad satsning på att springa fort utan att behöva hitta vägen själv, 4000 på lördagen och 8000 (M22) på söndagen. Det ska väl inte vara så svårt efter en tur i Risveden?

Kvällens träning bestod av 2*3000 på lätt kuperade grusvägar med ca 5 min gå/joggvila mellan. Den tappra skaran som gav sig ut i den svinkalla snålblåsten var jag, coach Kroon himself, supertalangerna A och A från Vivalla, 2 st till som jag inte känner så bra och den levande legenden och twittermästaren Per ”peiza” Sjögren. Tjejerna körde kort och snabbt på annan plats.

Planen var att jag skulle dra A och A i 3:10-fart, men de släppte rätt fort och jag fick slåss mot den iskalla motvinden själv. Andra intervallen hängde de med lite längre, men inte hela vägen. Fick ändå till en negativ split (om man kan säga så om intervaller) med 9:33/9:32 vilket känns ganska bra med tanke på de yttre förhållanden som rådde. Mådde lite konstigt efteråt som man brukar göra efter första snabba passet för året i kall höstluft. Snart är passen i 3 plus och snöblandat regn här! Jag längtar redan!

träning240913a

Bild: Banan för kvällens träning. Start längst västerut och löpning motsols. (TC O-Ringen 2010 etapp 5, norr om banan mellan starten och målet). Den svarta fyrkanten inne på universitetet är Prismahuset där jag är när det gäller studierna. För närvarande kursen Medicin B – Anatomi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s