Uttagen till Euromeeting och tio goda råd.

Lite dålig aktivitet här på bloggen, jag vet. I min kartpärm är det däremot full rulle. Skrev sista tentan för terminen i lördags och är nu s.k ”oavlönat heltidsproffs” fram till den andra september. Det har med andra ord redan blivit en hel del 90-120-minuterspass i de blå bergen, och om du tyckte det var jobbigt kring Lockhyttemasten på Silva League så kan jag säga att det är minst dubbelt så jobbigt nu när blåbärsriset börjat växa till sig!

En kul nyhet, och något som ger ett mål att sikta mot under sommarträningen, är att jag har blivit uttagen till Euromeeting i Skottland i början av augusti. Siktet är inställt på att springa riktigt bra då och vara i fin form samt att få med sig viktiga erfarenheter till VM 2015 som finns med i mina mer långsiktiga planer.

Till helgen väntar (som alla ni orienterare redan vet) Jukola! Hagaby Blue Mountain Bulls ställer upp med två lag och 14 revanschlystna tjurar som alla siktar på att göra en bättre insats än på 10MILA. Efter att ha gått igenom vad som inte gick riktigt bra då, och med förhoppningsvis ännu mer formstarka löpare än i maj, tror jag att det kommer gå riktigt bra. Jag springer sistasträckan i förstalaget (surprised anyone?) och ser fram emot en fin helg i Mumins och de arga fåglarnas land.

Avslutningsvis kommer jag med 10 goda råd från boken ”vi orienterar” från 1956. En av få reliker jag lyckades rädda undan sopkrossen när biblioteket på elevhemmet i Eksjö gallrades ur. Härlig läsning! Lovar fler utdrag i framtiden. Enjoy!

1. Koncentrera dig på uppgiften, först då kan du lyckas.

2. Rita in kontrollerna rätt; en enda felinprickning och dagen kan vara förstörd.

3. Bättre en förlorad minut i starten än tio i skogen. Kort sagt: tänk först och spring sedan!

4. Förivra dig inte i början av loppet! Det är psykologiskt sett viktigast att spika första kontrollen.

5. Gå kompass med orubblig precision – men se först till att kursen är rätt uttagen.

6. Släpp aldrig kontakten med kartan, så behöver du inte göra några större missar.

7. Underskatta aldrig en kontroll – den lättaste kan bli den svåraste.

8. Håll huvudet kallt även när du har gått fel. Leta med metod!

9. Lita bara på dig själv i skogen! Det är den enda vägen att bli en bra orienterare.

10. Tänk på att du är en gäst i markerna, uppträd som det anstår en skogskarl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s