10MILA

10MILA blev i år dessvärre inte den framgångssaga som vi tjurar i Hagaby Blue Mountain Bulls hade som mål under vinterträningen. Ikväll ska vi ha en samling och diskutera vad vi måste göra bättre för att ta ännu ett steg närmare topplagen. Jag vet att vi har många löpare med en hög kapacitet, det gäller bara att hitta det där som krävs för att allt ska fungera på topp fysiskt-tekniskt-mentalt. Redan om några veckor får vi en ny möjlighet i samband med Jukola, och det ser jag fram emot. Förhoppningsvis är vi då 14 revanschlystna tjurar som lärt sig av sina misstag och kommer igen starkare än förut!

Nog om det och över till min personliga upplevelse av 10MILA 2013. Eftersom jag sprang sistasträckan ansåg jag det vara förkastligt för min prestation att behöva gå och dra en hel dag på en vindpinad arena. Istället blev nattlogin en varm och skön säng hos Mormor och Morfar i Västerås. Ordentlig uppladdning blev det också eftersom de försöker få mig att äta upp hela deras kylskåp när jag är där. (Jag förstår inte hur man kan köpa mat i större takt än vad man äter upp den och låta den ackumulera på det sättet).

5:30 pep klockan och efter en lätt frukost och kaffe blev det bilfärd till arenan och snabbkoll med en lagledare med ganska stort sömnunderskott. Väl på arenan möter jag många i laget som är halvvakna/halvt lätt borta och hör mig för hur de haft det under natten. Det jag får fram är att det verkar ha bommats ganska friskt, även i topplagen, och tidsschemat ligger därför lite på efterkälken. Det hinner därför bli en till lätt frukost med kaffe framför storbildsskärmen med utklassningen signerad den flygande fransmannen. Det är helt otroligt att han blir ”gubbe” nästa år och ända aldrig verkar ha varit bättre. Det känns skönt att veta att man kan ha minst 15 år till på topp!

.. och så kom Harald in till växling och jag stack ut! Hann precis vika monsterkartan lagom till startpunkten och därefter hade jag ett riktigt bra flyt. Jag riktigt njöt av den fina terrängen på en del ställen och kände att kroppen började svara lite mer igen än vad den gjort hittills efter ultra-SM. Karta: http://regborn.byethost32.com/Kartparm/show_map.php?user=Martin+Regborn&map=570 . Väl i mål lyckades jag spöa Olav Lundanes (var nog inte bara jag som tyckte synd om honom när han kom på upploppet, vi vet ju vad den mannen kan göra när han är i form) med ett par sekunder och få 12:e bästa tid på sträckan. Samtidigt förde jag in laget på en 60:e plats (ut 73:a) och kunde i alla fall avsluta stafetten med en uppåtgående trend för vår del.

Närmast väntar Silva League på ”hemmaplan”. Fast så värst mycket till hemmaplan är det faktiskt inte för min del. Det enda jag sett av Kumla är sjöparken på en ungdomstävling 2007 och det man ser från tågfönstret. Det finns liksom ingen anledning att åka till Kumla ;). Det blir även första gången för min del som jag springer i området kring Lockhyttemasten, Uggleberget har jag sprungit på två gånger varav den senaste även den var 2007. Mogetorp har jag sprungit O-Ringen och en 3-4 träningar, men jag kan absolut inte säga att jag känner igen mig. Det är höjder med stenar allting… Sten kommer det att bli gott om!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s