Seger på korta terräng-DM och uppladdning inför 10MILA

I och med de två första deltävlingarna av Silva League i helgen är tävlingssäsongen inledd på allvar. Tyvärr är jag inte alls nöjd över mina insatser i helgen. Formen är visserligen god, men benen var ännu inte 100% återhämtade efter det som hände på ultra-SM utan var sega och spänstlösa. Lördagens lopp gick ändå OK, och jag kom på en 30:e plats i ett mycket tufft startfält, 3 min snabbare (läs: normalpigga ben) och jag hade varit topp 10. Det är tight att tävla som senior! Söndagens lopp däremot var så dåligt att det finns inte…

Med självförtroendet en aning naggat i kanten spenderade jag måndagen och tisdagen uppe i skogen kring Skärmarboda (är det en orienterare som har gett stället det namnet? Det har jag alltid undrat) precis bredvid det avlysta området till Silva League-tävlingarna i Kilsbergen. Orientering i Kilsbergen ger alltid själafrid och jag skulle kunna springa runt där hur mycket som helst (kartor finns i kartpärmen http://regborn.byethost32.com/Kartparm/show_map.php?user=Martin+Regborn&map=564) . Hur man ska orientera i Kilsbergen har jag ganska bra koll på. Det ska bli kul att se vilka utmaningar som väntar! För er som inte är bekanta med trakterna (vilket nog de flesta är eftersom etapp 1 av O-Ringen 2010 gick i den östra delen av det avlysta området) så kan jag säga att det är stenigt. Bitvis mycket stenigt. Det går ändå att hitta ganska snabba stråk, men det gäller samtidigt att inte börja dra iväg för långt.

Igår var det dock ren löpning som gällde. Korta terräng-DM (4 km) i Sandvad söder om Odensbacken. KFUM ställde upp med ett starkt lag (foto av supercoachen Kroon): 

(Om ni inte känner igen mig är jag han med orienteringsbyxorna Jerker Lysell-style)

Loppet gick två varv á 2 km på elljusspåret och inleddes med en ganska rejäl backe för att därefter vara lätt småkuperat. Låg lite avvaktande första kilometern, gick upp och drog (inte riktigt, för det var en utom-DM-tävlande med som drog iväg direkt, men nu pratar jag DM) andra, och i backen upp andra gången fick jag en liten lucka som jag med lite kämpande lyckades hålla ända in i mål till DM-guld på 12:41. Tvåa precis bakom blev Albin (433? -Lars skymmer nummerlappen) och trea blev supertalangen Abshir (430) som bara tränat löpning i drygt ett år. Lagguldet för KFUM var därmed rejält säkrat!

Till helgen väntar orienterarnas motsvarighet till julafton – 10MILA. Själv laddar jag för ett snabbt och stabilt lopp på sistasträckan för Hagaby Blue Mountain Bulls förstalag. Lite skadebekymmer i laget har vi dessvärre haft under vintern, men jag tycker det verkar som om att alla är riktigt laddade och kommer göra sitt yttersta! Bättre än 40:e borde vi definitivt kunna klara!

Laguppställning för HBMB lag 1:

1 – Andreas Peterson
2 – Mathias Jansson
3 – Jakob Wallenhammar
4 – Viktor Larsson
5 – Simon Sanderi
6 – Simon Markendahl
7 – John Oskarsson
8 – Sebastian Månsson
9 – Harald Larsson
10 – Martin Regborn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s