10MILA-läger

Börjar med att be om ursäkt till alla känsliga bloggläsare för det förra inlägget, men den var så dålig att jag inte kunde låta bli…

Till sak. I fredags begav sig ett antal tappra tjurar ifrån Hagaby Blue Mountain Bulls iväg till Rotebro för en fin träningshelg i 10MILA-relevant terräng. Efter en kort mellanlandning och ombyte på boendet i Rotebros klubbstuga var det dags för ett nattpass i Ängsjö. Väl på plats visade termometern -13, men alla genomförde passet och jag gjorde det (såklart) på den längsta banan. Om inget oförutsett inträffar så har jag första tjing på sistasträckan, men att träna natt är ett bra sätt för mig att utveckla just de delar jag behöver bli bättre på för att orientera på dagen. Annars har jag aldrig riktigt förstått vitsen med att springa på natten när man kan göra det på da’n. Hur som helst var det en hel det snö i skogen, så så värst mycket av själva terrängen fick vi inte se, men det var ändå aningen mindre snö än hemma i Örebro. Första passet och alla andra kartor finns i Kartpärmen

Lördagen inleddes med en sovmorgon, för att sedan bege sig iväg till Sollentuna för träningstävlingen arrangörerna fixat till som substitut för de inställda 10MILA-testtävlingarna. Solen sken och halv ett gav vi oss ut på en fin masstartsträning.

(De sju deltagarna på lägret minus Davve som tog bilden.)

Därefter blev det en slapp eftermiddag i väntan på mörkrets inbrott. Tiden fördrevs framför femmil på skidor och vissa ägnade lite väl mycket tid åt Candy Crush på sina telefoner…

18:30 begav mig jag och ADP ut för nattpass, de övriga åkte bil bort till starten men vi sprang bort hem och fick ihop nästan 2 timmar. Jag tränade natteknik och ADP tränade på att råhänga…

Efter en mastig lördag blev det bara ett lätt glidarpass i vårsolen på söndagen innan det var dags för avfärd hem till vardagen igen. Lunchen blev en historia i sig och på något konstigt sätt hamnade vi till slut på en restaurang i Bålsta centrum. (Fråga mig inte hur.)

Nu blir det en vecka som helstidsproffs. Vi har tenta på molekylär cellbiologi på fredag och har därför ingenting schemalagt. Idag spenderades tiden mellan träningspassen alltså med tentaplugg blandat med läsning av Skogssport. Där kan ni bland annat läsa om mig, måste säga att det är en bra bild på mig från JVM-sprinten i Kosice. Har faktiskt aldrig sett den bilden tidigare.

En reaktion på ”10MILA-läger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s