10 bästa svenska kartorna

… finns det för närvarande en tråd på Alternativet som heter. Titeln är väl egentligen lite missvisande. Andemeningen är ju givetvis ”10 bästa orienteringsområdena i Sverige”. En karta kan vara hur bra som helst, men om den är över Druntahål eller Södra Markaskogen spelar det ingen roll.

Vilka är då dessa 10 fantastiska områden om man frågar mig? Jag lämnar in en brasklapp eftersom jag inte kan säga att jag har en helhetsbedömning över hela Sverige. De distriskt jag känner mig ganska säker på är Halland, Småland, Sörmland, Örebro län, Västmanland, Stockholm, Dalarna och Hälsingland. Därför kommer min 10-i-topp-lista att ha 4 vakanta platser för framtida kartor. Dessa följande 6 områden kommer dock inte att falla bort:

1: Skrikarboda, Örebro Län. Kilsbergen när det är som allra bäst. Underbar terräng!

2: Ranebo-Amundshatt, Bohuslän. Hoppas verkligen VM 2016 blir såhär!

3: Burusjön, Dalarna. Kartan är ”Kart-Bosse”-norm, men området i sig är bland det bästa som finns.

4: Brudslöjan, Västmanland. Norra Västmanland har fantastisk terräng (bla VM-lången 2004) och Brudslöjan står överst på tronen. (Den länkade kartan var den enda som fanns i Omaps, kartan är mycket större och har bättre partier än de som syns här)

5: Selo, Östergötland. Någon måste ta sig i kragen och arrangera en värdetävling här snart!

6: Östra Årena, Småland. Ni som sprang stafett-SM 2009 vet vad jag pratar om…

Nu till helgen väntar några träningstävlingsdagar i samband med Västerås SOK:s ”Viking Memorial”. The Nightmare (natt) nu ikväll, The Hell (upp och ned för Djäkneberget ett sinnessjukt antal gånger) lördag fm och The Timechase på em (rogaine, taktiken är satt, jag ska ta alla kontroller – sedan struntar jag i om jag går över tiden. Det är ju träning!). Det hela avslutas med en hederlig gammal ultralång – ”The Hunt” på söndagen. (Inslag av gröna kartan från 60-talet kan förekomma). Masstart alla dagar! Tävlingsrapport utlovas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s