Lucka 22 + 23

Nu är det snart jul och kalendern börjar komma ikapp sig själv så att säga. Idag bjuder jag på två riktigt långa banor!

Lucka 22

Fakiren är ett årligen återkommande arrangemang över ultralång distans i KAK-regionen (Köping/Arboga/Kungsör). Jag har en obruten svit av segrar sedan 2007 förutom de två år som Jerker Lysell var med och spurtade ifrån mig vid sistakontrollen (Fakiren är helt spikrak + masstart = råhäng och klunglöpning.) I år fick jag dock ge upp titeln eftersom jag precis hade varit sjuk (post-lång-och-intensiv-säsong-med-inslag-av-influensa-syndrom) och tog istället tävlingen som ett riktigt fint långpass!

Lucka 23

Det här är inte den vackraste kartan som finns, men det är min hemmaterräng! Hagabys klubbstuga ligger precis utanför det sydvästra hörnet på kartan och min lägenhet ligger ungefär en kilometer söder om klubbstugan. Skogspartiet närmast klubbstugan, söder om E18/20 (ej med här) heter Venaskogen. Orienteringsvärdet där är lika med noll men innehåller det fina elljusspåret Venaspåret på 3050 m där jag kan varenda liten rot! Skogspartiet norr om motorvägen heter Kränglan och är bara en aning mer naturskönt än Venaskogen. I norra Kränglan går Lillåspåret på drygt 3,4 km som är ett fint spår! Mellan Vena- och Lillåspåret går en elljusbelyst stig kallad ”länken”. För att ta sig till länken från Venaspåret springer man höger efter ca 1,4 km över en väg och på en cykelbana under motorvägen. Därefter svänger man direkt till höger på en annan cykelbana och vid viadukten börjar länken. Om du som läser det här har hängt med på kartan inser du att det inte finns någon viadukt. Det var många år sedan man byggde om motorvägen här, men resterna av den gamla vägen finns kvar och därför säger alla infödda hagabyiter ”viadukten” ändå! Om man springer Venaspåret-cykelbanan till viadukten-länken-lillåspåret ett varv-tillbaka länken+cykelbanan-sista biten av Venaspåret får man en elljusbelyst slinga på väldigt exakt en mil (den är kontrollmätt med hjul, men exakt antal meter kommer jag inte ihåg) och såvitt jag vet är det inte många som kan roa sig under vinterträningen på en mil elljus! När jag fortfarande bodde hos mina föräldrar så hade jag exakt 1000 m till spårstarten, vilket möjliggjorde en klassisk runda på 12 km!

kränglan

 

Notes of interest: ”Grillberget” är Venaspårets största backe, drygt 5 m i stigning (!). Slätten är en gård öster om Lillåspåret, och där finns ett stort hus format som en gigantisk tobleroneask. När min bror sa ”tobleronehuset” fattade jag direkt vad han syftade på. Än så länge är namnet mest internt mellan oss två, jag arbetar med att sprida det. Om nu någon läsare råkar bo på Slätten kan hen väl lämna en kommentar om vad det där huset används till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s