Lucka 20: Hur man skaffar sig riktigt bra ranking (pt. 2)

Brons på Ultralång-SM söder om Vansbro! En miss på den första av de två gemensamma slingorna då jag och ett stort gäng mig med mig kommer till fel gaffel. Bryter mig loss, hittar den rätta kontrollen och kör en fin sololöpning som resulterar i en tredjeplats. Ultralång är helt klart min favoritdistans, varför kan inte alla orienteringstävlingar vara på 2-3 h? Förmodligen är jag ganska ensam om att vilja ha det så, men sprint är ganska kul det också. (Apropå Majsan i senaste numret av Skogssport, ”för en Ultralång kan man åka långt”)

Fast nu är det inte ultralången i dagens lucka utan medeldistansen dagen efter. Om det finns en terrängtyp som är skräddarsydd för min fysik är det den här, lite som i skrikarboda, tunglöpt, mjukt i botten, undervegetation, höga knälyft osv… inte en suck har man för spänst och explosivitet utan det är bara syreupptagningsmotorn som avgör!

Lucka 20

Jag sprang H21, och var hyfsat pigg i benen ändå, sprang inte på max men däremot rätt, vilket ledde till seger och en härlig rankingpoäng! Att få springa elitklass på Silva League och O-Ringen nästa år blir inget problem…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s