Lucka 19 + en uppdatering om läget

SM Medel. Vis från den föregående helgen tog jag det väldigt lugnt på kvalet och tog mig klart vidare. Men det som var mest anmärkningsvärt var det enormt fina terräng som det bjöds på i kvalet:

Lucka 19

Men det var alldeles för stenigt för min smak. Inledde hyfsat sedan på finalen (det var regnigt och kallt, fler som var där som minns?) men tappade fokus när jag kom ikapp framförstartande (finns det ordet?) löpare och bommade två kontroller i rad. Då tappade jag motivationen helt och kunde summera en misslyckad final. Stafetten var mer spännande  Jag och Love hade ju ett silver från ifjol, men vår mittsträckslöpare John hade i år blivit senior och kampen stod därför mellan Harald Larsson och min bror. Fredrik blev dock sjuk så Harald fick uppdraget utan att vi fick göra en amerikansk uttagning. Harald hängde med bra på förstasträckan (alla sträckor var i år lika långa vilket kanske inte var optimalt för oss), Love sprang bra på andra och jag gjorde också ett bra lopp och var uppe och nosade på den där silverplatsen ett tag. En liten miss gjorde att det istället blev en kamp om 3-5:e-platserna, och jag tappade i backen utför ned mot sista kontrollen. En femteplats blev det ändå vilket vi var väldigt nöjda med!

 

Vad händer på Rynningsbergsgatan annars då så här i juletider? Jag har precis fått så mycket ”jullov” man kan få på universitetet och har inget schemalagt fram tom 7 januari. Skönt! ”Jullovet” kommer dock att spenderas tillsammans med Martini (Fundamentals of Anatomy & Physiology), det kommer bli en fin tenta på 13 hp om i princip hela människokroppen! (Jag har redan konstaterat att jag redan kan alla namn på musklerna vi ska kunna.)

Det har därför blivit en den föreläsningar på senare tid. Mig gör det inte så mycket, för jag tycker anatomi/fysiologi är superintressant. Jag brukar också roa mig med att notera alla lustigheter (medvetna och omedvetna) som föreläsarna kläcker ur sig. Jag bjuder på ett par favoriter:

”Det riktiga namnet på trombocyter är proppceller. En blodplätt är vetemjöl och grisblod som man blandar ihop och vänder i en stekpanna”

”Här har vi en bäver, hur har den hamnat här?” (bild på bäver mitt i vätskebalansföreläsningen, det hade faktiskt med ämnet att göra men det var kul i sammanhanget)

”Jag läste i läkartidningen precis att kvinnor som röker förkortar sina liv med i snitt 11 år. Det är ju tur att ingen av er röker” (med en röst som dröp av ironi)

(om EPO och bloddopning) ”…det är det som de finska skidåkarna brukar göra… [kommer på vad han just sagt] …är det någon här som är ifrån Finland förresten?

(om inavel) ”så var det även i Sverige förr i tiden … tänk er Norrland, där man inte orkade gå till nästa by [för att hitta en partner]… ”

 

Träningen rullar också på bra och det känns som jag har en riktigt bra grund på gång att bygga vidare på framåt vårkanten. Tyvärr har det den senaste veckan inte blivit så mycket löpning pga en lätt överansträngning i m. illopsoas sin. som sannolikt berott på den abrupta övergången till snömoddslöpning/snöpulsning. För att vara på den säkra sidan har jag istället härjat runt inomhus på ÖKK aka ”svettkällaren” en hel del. Mycket rodd (concept 2) har det blivit, bl.a körde jag ett testlopp över 2000 m rodd när de andra i löpargruppen körde testlopp (löpning då såklart) över samma distans. Resultaten blev 6:59,8. Nice! Jag klarade den magiska sub7-gränsen (1:45/500m) vilket får anses riktigt bra för en lättviktare som jag. Öppnade dock lite för defensivt så några sekunder till borde jag lätt kunna kapa. Fast jag ligger fortfarande i lär jämfört med roddkungen Per ”Peiza” Sjögren. Någon långsiktig satsning på maskinen hade jag dock inte tänkt mig (även fast det är kul med rodd) och som det känns nu är jag nog igång igen med löpningen om någon dag. Det kommer dock bli betydligt mer löpband (och skidor!!!) än tidigare. Usch och fy för modd!!!!!!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s