Lucka 5: Snö

Snön vräker i skrivande stund ner på Rynningsbergsgatan, och lagom i min Kartpärm finns en riktigt passande karta från vårlägret med Eksjö OLGY: http://www.obasen.nu/winsplits/online/sv/default.asp?page=table&databaseId=20419&categoryId=6

Lägret var huvudsakligen i Österrike, men en av dagarna tog vi bussen genom Brennerpasset och upp i de italienska bergen. Det var kallt och regnigt, men på ca 1000 möh övergick regnandet till snö, och väl på plats för träningen (1400 möh) var det rena snöstormen! Lagom till eftermiddagens pass (kartan) hade snöandet upphört och kvicksilvret stigit till några plusgrader. Jag har nog aldrig varit så BLÖT (!) som när jag kom tillbaka till bussen efter detta pass!

En kul grej så här i tider när man ska äta lokalproducerat: På vägen hem åkte vi förbi en av alla de gigantiska äppelodlingarna som finns i sydtyrolen. Samtidigt satt jag och tuggade på ett äpple som jag hade köpt hemma i Sverige innan vi åkte. På märklappen stod det ”Süd-tirol” och jag undrar än idag om äpplet fick dö alldeles bredvid det träd där det föddes…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s