JEC 2012 – mitt sista framträdande som junior

JEC (Junior European Cup – ”inofficiella junior-EM”) avgjordes i år i Schweiz – St. Moritz. Det var första gången som Sverige deltog i mästerskapet, och det var sista gången jag sprang i juniorklass!

Formen var inte den bästa, kroppen svarade inte riktigt som jag skulle ha velat efter en lång och intensiv säsong. Men jag satsade såklart på att göra mitt bästa ändå – nu fanns det ju inga tävlingar kvar att spara krafterna till och nu kommer jag ta en vecka helt utan träning (ok då, lite vattenlöpning och lätt styrka/rörlighet kommer det att bli).

Vi kom ner (eller upp? St.Moritz ligger på 1700-1800 m.ö.h) på onsdagkvällen, men tävlingarna började först på fredag em. Vi hann därför med ett lätt träningspass i skogen bredvid Celerina där vi bodde. Terrängen var mer tungsprungen än vad man kan tro, marken är riktigt ojämn och stenig – dessutom tyckte jag att jag kände av den tunna luften en aning.

Sprintdagen bjöd på strålande sol och kall vind. Jag inledde loppet bra, men när jag kom ut på platten var det som om någon hade sugit ut allt syre ur luften och jag hade syra i hela kroppen. Med knapp styrfart gjorde jag en del sämre beslut, men det var andra som hade det tungt och jag kunde kämpa mig till en brons, endast 1 sek ifrån andraplatsen. Eric utklassade oss andra med över halvminuten! Till pris fick jag en nötkaka (slukades efter långdistansen) och typ 2-3 kg ost! Osttillverkaren var en av tävlingens största sponsorer så efteråt fick alla ostpristagare posera på en ”ostuppvisningsbild”.

Länk till GPS-tracking: http://www.tulospalvelu.fi/gps/20121005jecM20sprint/

Stafetten blev en kul historia. Börjeskog på första visade fortsatt fin form och kom in i ledningen på förstasträckan med Emil tätt efter. Jens fortsatte stabilt på andra och skickade ut mig som tvåa några sekunder efter Fredrik på sistasträckan. Jag gjorde ett stabilt lopp och kunde trycka på hyfsat även om det kändes fruktansvärt tungt. Så det var ganska skönt att jag slapp spurta och kunde jogga i mål tillsammans med Eric och Jens som segrande lag. Även tjejerna plockade hem segern, så vi fick nationalsången dubbelt upp på prisutdelningen! Till pris fick vi rökt kött, ”snygga” termosflaskor och… (trumvirvel)… mer ost!

Länk till GPS-tracking: http://www.tulospalvelu.fi/gps/20121006jecM3relay/

Långdistansen bjöd på en lite mer lättlöpt, men ändå kuperad terräng. Fast man kanske kan kalla det förlängd medel istället, för det blev lite konstigt med 31 kontroller på 11,6 km. Jag gjorde ett helt ok lopp, men lade bort 10-15 sek vid ett par kontroller, och det adderar ju ihop på en sådan här bana. Kroppen var inte helt i slag den heller, men det räckte till en 5:e-plats, 2:10 efter Börjeskog som sopade mattan med oss andra på det här mästerskapet! Hur som helst var det en kul avslutning på min juniorkarriär!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s