Blodomloppet

Jag var inte föranmäld till årets blodomlopp, men jag hade inget vettigare på träningsplaneringen så jag hänge med Mamma bort till Trängens IP. Väderprognosen utlovade störtskurar, så döm om min förvåning när jag fick köa lite till efteranmälan. Trodde faktiskt att jag skulle vara ensam efteranmäld i ruskvädret. Det finns tydligen många potentiella orienterare därute!

Jag hade inte en susning om vilka andra som sprang, så mitt upplägg inför loppet var att ta det som ett bra tempopass. Jag skulle se hur det stod till där framme i täten och sedan ligga med där om det inte gick alltför fort. Starten var ett kapitel i sig. Såklart skulle ju ALLA stå längst fram, så det fick till att vara lite ruffig. Dagens bästa tillägnar jag de två killar som minuten innan start hoppar in framför mig: ”Vilket tempo ska du hålla?” ”Jag tänkte fösöka ligga runt 5 per kilometer”. Kommentarer överflödiga. Jag höll tyst och god min. Mycket riktigt blev det en tjurrusning som hette duga när startpistolen small 18:30. Det var också en ganska tuff start med en stigning de första 200 i och med bron över E18/20. En kille drog på riktigt ordentligt och jag antog att han snart skulle tvärdö. Höll ändå upp i rygg på honom i ca 6-700 innan hans andhämtning avslöjade att det här tempot inte kunde hållas i en mil. Gick då själv upp i täten och när ingen annan ville springa om blev det till att dra. Jag lade mig i ett ganska behagligt flyttempo och koncentrerade mig på ledarcykeln då jag inte var helt tvärsäker på hur banan gick.

Vid backen upp mot Karlslunds herrgård kände jag hur den sista löparen bakom började släppa lite och jag gjorde då en liten ökning av tempot. Avståndet växte och väl in på upploppet var det ganska lugnt. Min segertid i loppet blev 33:08. Hur långt det var var mer osäkert. Tog mellantid vid de utsatta km-markeringarna och avståndet diffade, särskilt km 6 som var ca 50 m för lång, fick det till knapp 100 m längre i mål. Snabb rundfrågning hos Mammas lagkamrater stärkte hypotesen om att banan var ca 100-150 längre än en mil. Så det här om hur min kropp fungerar upphör aldrig att förvåna, trots att jag sprungit 75 min distans tidigare på dagen, och dessutom väggat på gårdagens rullskide-långpass, var jag nu ända bara omräknat 20-25 sek ifrån mit pers på milen och då utan att ta ut   mig alldeles.

Förstapriset var fint. En kasse med ICA-selectionvaror: choklad, olivolja och honung.(Honung gillar jag inte, men chokladen blev inte långlivad) bäst var ändå presentkorten på 500 kr på ICA Maxi. Mumma för en nybliven fattig student!

2 reaktioner på ”Blodomloppet

  1. Hade killarna som ställde sig framför dig oranga tröjor? Min GPS visade 10.16 och samma mönster som dig vid 6 km

  2. 10 km är kontrollmätt. 5 km är omkring 5,1 km (förmodligen det lagkamraterna hade hört om). Någon km-skylt skulle dock kunna sitta lite fel om det är olämpligt att sätta någon som t.ex. blockerar eller hamnar bland trafik. Sen är det alltid svårt att springa kontrollmätta distanser exakt. För det första läggs ju 1 promille på vid kontrollmätning så ett 10000 m lopp kan t.ex. vara 10010 m eller ibland mer, och lägger man på svängar som inte går att ta så lätt löpande som vid mätning så blir det också några meter till.

    Bra jobbat oavsett, du verkar grymt stark i år! Vore kul om du deltog på fler rena löpningslopp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s