Slåtter på JVM-testerna!

Från Wikipedia: ”Slåtter är avverkning av högt gräs. Detta kan göras manuellt med lie eller skära, eller med slåtterbalk monterad på traktorns kraftuttag i ettmekaniserat jordbrukSädesslagen är också gräsarter. Gräset ligger sedan och torkar på plats och blir . Säden samlas upp omedelbart för att tröskas. Vid spannmålsskörd återstår stubb, 5-10 cm höga avskurna strån.”

Enligt den väldigt ödmjuka artikeln (OBS: ironi) från lördagens NA (där jag förövrigt utropades som ”klar för JVM” trots att laget tas ut först nästa vecka) gick jag, citat, fram som en slåttermaskin, slut citat. Jag tycker det är väldigt lustigt, för ända sedan medeldistansen på Skol-VM i Spanien 2009 har jag av en mängd olika personer blivit liknad för olika varianter av maskiner. I Spanien var det ”the machine” och min personliga favorit är min löptränare Kroons kommentar efter ett löplopp i höstas; ”ryskt ånglok”. Nu är det alltså slåttermaskin som gäller. Härligt!

Superkompensationen från Österrikelägret infann sig perfekt och formen var fin. Jag tog det lugnt och metodiskt i inledningen av loppen för att successivt öka. Jag kände mig trygg i och med det att farten fanns där ändå och jag inte behövde springa på som en galning för att ha en chans att komma med till JVM. Det räckte till tre segrar på lika många dagar, även om det var på marginalerna på sprinten och långdistansen. Det jag är mest nöjd med är hur jag taktiskt genomförde loppen, och jag kan nu förmodligen känna mig ganska säker på att stå på startlinjen på JVM i början av Juli!

Mer om loppen finns i kartpärmen:

Sprint: http://regborn.byethost32.com/Kartparm/show_map.php?user=Martin+Regborn&map=439

Lång: http://regborn.byethost32.com/Kartparm/show_map.php?user=Martin+Regborn&map=445

Medel: http://regborn.byethost32.com/Kartparm/show_map.php?user=Martin+Regborn&map=443

I övrigt var vi ett härligt men ganska litet gäng från ”Hagaby Blue Mountain Bulls” elitstall som var uppe i Dalarna. Vi bodde på ett mysigt vandrarhem i Rättvik (tillsammans med massa andra orienterare) och brydde oss inte så jättemycket om EM. Vi hann i alla fall med att se Olav Lundanes gå i mål på fredagen innan vi lämnade Skattungbyn för Örebro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s