Eksjö OLGY on tour in Österreich! dag 1-3

Dag 1: Fredag.

6.00 rullade bussen ifrån Elevhemmet, full med förväntansfulla (och en hel del morgontrötta) orienterare. Färden gick ner till Helsingborg där den blev en kort tur med färjan över till Helsingör. Halvvägs till Köpenhamn stannade vi för ett kort träningspass. Jag stod dock över efterson jag tänkt vila hela dagen. Jag tycker det är bättre att träna på ordentligt när vi väl är på plats, och kunde då även klämma in två fina pass på torsdagen. Istället tog jag en promenad i skogen i det fina vädret och agerade officiell fotograf.

Därefter blev det i princip non-stop bussresa ner till Northeim, där vi skulle sova på ett vandrarhem över natten.

 

Dag 2: Lördag.

Lägret är igång för min del! 45 min morgonjogg i ett gemytligt Northeim innan det var hopp in i bussen igen. Vi skulle springa en sprint+stafetttävling utanför Innsbruck på eftermiddagen, men insåg snabbt att vi inte skulle hinna till starten. Vi kunde som tur var starta lite senare. Jag var inte alls så seg i benen som jag var rädd för att jag skulle vara efter 9 timmar i en buss, och kammade hem sprinten. Kartan var medelmåttig och kontrollplaceringar tveksamma. PPPT-klass med andra ord! Vi fick då också inte så lång väntan till stafetten. Den gick till så att man var tre i laget. Alla hade en likadan bana som man var tvungen att springa, men utöver det var det massa extrakontroller som alla skulle tas. Jag åtog mig de kontrollerna som var uppför bergssluttningen och var i himlen ett kort tag när jag kom ut i en pist där snön låg kvar och man hade utsikt över hela dalgången! Dagens bästa måste gå till PM! HM (Höjdmeter) = viele (många). Viele hochenmeter kan jag intyga!

Därefter blev det ÄNTLIGEN dags för oss att komma till vårt boende i byn Steinach an Brennen. Ett fint vandrarhem någonting…

 

Dag 3: Söndag

Morgonjogg i Steinach an Brennen. 2-3 grader och SNÖ!! Tänkte ta en tur i dalgången för att få det platt. Kunde efter 40 min konstatera att här är inte ens dalgångarna platta!

Pass 1 var en långdistans i en sjukt kuperad terräng (jag erkänner, jag gick ganska mycket). Kartan var från 2003 och riktigt usel. Många kontroller satt fel men det var ändå riktigt kul. Här längre ner i dalen snöade det inte, men det regnade ordentligt.

Pass 2 var en medeldistans i ett platt parti nere i dalgången. Riktig ”Catching Features”-terräng, med små kullar och gropar (och en hel del stickiga enbuskar) nu sken solen och det var kortärmat som gällde!

Imorgon väntar en heldagsutflykt till Italien! Kartor kommer i kartpärmen, jag orkar bara inte ladda upp dem just nu.

 

En reaktion på ”Eksjö OLGY on tour in Österreich! dag 1-3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s