Tävlingsrapport: Marsspelen

8:54,05  satt fint. Nytt PB på 3000 m med nästan 7 sekunder!

Eftersom starten på 3000 m gick först kl 13, blev det en sedvanlig jogg på morgonen. Det blev en runda på Venaspåret, och eftersom jag kan det spåret utantill både framlänges och baklänges kopplade jag på autopiloten och lät tankarna vandra. Skönt! Avslutade det hela med ett par korta rusher och konstaterade  att kroppen kändes bra och att benen var pigga.

Strax innan kl 12 var jag och support crew (Mamma och Pappa) på plats i Tybblelundshallen. Efter avprickning och ombyte blev det uppvärmningsjogg ute i det fina vårvädret tillsammans med Tobi och Lars Drageryd som även de skulle springa 3000.

Tillbaka in i hallen och skobyte till A-femmorna. Jag gjorde några stegringslopp   och lite löpskolning innan det bar av till starten. Det är en alldeles speciell känsla inför ett 3000 m-lopp. Jag vet inte hur jag ska kunna beskriva den i ord, men ”dödsångest” passar ganska bra.

Startskottet gick och jag tog täten direkt. Första två varven gick på 35 sek vardera, och det kändes som om jag skulle kunna trycka på betydligt mer. Men eftersom farten var mer än tillräcklig för en tid under 9 min, som var mitt enda mål, höll jag igen för inte riskera att stumna för tidigt. Första km gick strax under 2:58, coh det kändes fortfarande bra. Efter ca 1500 gjorde Per ”Peiza” Sjögren, som hade legat tätt i rygg på mig hitintills ett ryck och fick ett antal meter. Jag fokuserade på att fortsätta i mitt tempo och hängde inte på. Km 2 gick på 2:57 och jag insåg att en bra tid var på gång. Nu gav sig dock syran tillkänna, men med bara fem varv kvar var det ju snart slut. Jag fokuserade på att hålla avståndet fram till Peiza och bibehålla frekvensen i steget. Jag försökte klämma till en spurt sista 200 och med stumma ben ramlade jag in på 8:54,05 efter en sista km på 2:58. Peiza gjorde en fin comeback efter sina skadeproblem och vann på 8:49.

MÄN 3000 M      2012-03-25

1 Per Sjögren -79 KFUM Örebro 8.49,00
2 Martin Regborn -92 KFUM Örebro 8.54,05
3 Erik Framme -73 Hälle IF 9.14,11
4 Lars Drageryd -89 KFUM Örebro 9.19,17
5 Tobias Killmann -88 KFUM Örebro 9.19,99
6 Ulf Hallmén -68 Hagaby GoIF 9.56,32
7 Johan Ingjald -87 IF Start 10.10,33

Efter prisutdelningen blev det nedjogg hem (ca 5 km) och eftersom det skett en miss i kommunikationen med support crew blev det MED min ryggsäck med alla grejer. Nåja, med det strålande vädret och nytt PB kände jag mig rätt glad ändå.

Veckan som kommer nu blir även den en lite lugnare vecka med ångestinslag. Löptest med OLGY på torsdag kväll (7 brutalt kuperade km.), och Start-milen på lördag! Mitt PB på milen kommer nog att få en fin putsning. Löptestet är dock mer tveksamt då det kommer vara rätt geggigt i spåret. Jag kommer såklart att ge allt i vilket fall som helst!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s