Skidläger Bruksvallarna: 17 dec

Träningen rullar på. Vaknade i morse med en fruktansvärd träningsvärk i höftböjarna. Det var ganska skönt att få morgonjogga lite och få lite genomströmning. Sprang norrut på vägen den här gången. På väg tillbaka möter jag pistmaskinen i full färd med att göra nya fina spår åt oss! (Det vore kanske ett jobb för mig som är morgonpigg, pistmaskinsförare! Eller kanske inte… fast säkert kul som sommarjobb… fast vänta nu??)

Första passet blev återigen två timmar distans i klassisk stil. Tog fjällbryntspåret till Ramundberget och väl där några varv på elljusspåret. Tillbaka till Bruksvallarna för att spana in transitspåret som enligt rapporten hade ”lägre standard”. Den visade sig mycket riktigt ha ”lägre standard” så jag vände, tog ett varv på elljusspåret och en bit till på fjällbryntspåret.

Kl. 15 var dags för dagens andra pass och redan efter 10 min var det kolsvart så det blev elljusspåret. Körde 12 st backintervaller á knappt 2 min. Klarade nästan av att köra på 3:ans växel hela vägen upp men fick börja paddla sista lilla knycken. Skate är fruktansvärt jobbigt! Det enda som möjligtvis är värre är roddmaskinsintervaller. Då är man rädd om man ska överleva passet eller inte. När jag skidade ner såg jag att de verkade ha kört upp ett nytt spår och en snabb koll hemma i stugan på datorn bekräftade det. Så imorgon blir det ett nytt spår att åka på!

En annan intressant iakttagelse är att mina stugkamrater gick och lade sig betydligt tidigare igår än föregående kväll, och enligt mina lägererfarenheter kommer den trenden att fortsätta. Jag slår vad om att på bussresan hemkommer 95 % att sova efter en kvart!

4 skidpass avverkade och 3 kvar! Sammanfattning så här långt:

Totalt antal träningstimmar (inkl. morgonjogg) : 8:06 h

Totalt antal skidmil: 9,85 mil (jag har passerat Mora!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s