Julkalendern : Lucka 1

Favorit(?) i repris! Nu är den tillbaka! Tro det eller ej men nu är det bara 24 dagar kvar till julafton. Själv har jag blivit lite ”anti-jul” senaste åren. Visst får man fira jul, men man behöver inte börja pynta i oktober… Men julkalendrar kan man inte få nog av. I min julkalender kommer jag att bjuda på både höjdpunkter och djupdykningar från mitt orienteringsår. Kanske blir det en karta, ett foto eller en pulskurva?

Först ut blir ett ödesdigert träningspass i mars. Medan jag sprang började jag få lite känningar i vänster fot, föga anade jag då att jag skulle komma att bryta nästföljande pass med fruktansvärda smärtor… Stressfraktur i mellanfoten skulle det visa sig efter tre veckor, då jag efter att ha sprungit Kattegattnatt inte ens kunde röra foten utan fruktansvärda smärtor. In till USÖ och röntgen visade att jag sprungit med ett och ett halvt ben av i mellanfoten. Otroligt ändå vad kroppen kan klara av. Sedan har jag antagligen en rätt störd smärttröskel…

Hade jag klarat mig undan skadan om jag inte hade sprungit det här passet? Jag kände absolut ingenting innan och hade inte ett dugg ont efter. Bara lite känningar som sagt. Kört var det efter passet i vilket fall, det var bara en tidsfråga innan benet skulle gå av. Men OM jag hade anat något och istället för det här passet hade tagit det lugnt och kört vattenlöpning i en vecka? Då hade nog mitt liv nu sett annorlunda ut.

Kartan från passet: http://regborn.byethost32.com/Kartparm/show_map.php?user=Martin+Regborn&map=192

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s