Lucia cup!

Blodigt allvar. Superseriöst. Folk här på OLGY pratar formtoppning och taktik…. eller kanske inte. Nu är den i alla fall igång – Eksjö OLGY:s årliga ploj-OL-turnering: Lucia Cup!

I år var första deltävlingen av 5 ”sänka skepp” (De övriga är Pussel-OL, Tips-OL,  ploj-OL och såklart finalen som är ren löpning) eftersom det var buss bort till Brunefallkartan utanför Hult var maxtiden satt till 90 minuter. Vad är det för mesande? När jag gick i ettan fick man minsann vara ute hur länge som helst. Så det så!

För er som inte vet hur sänka skepp går till så får ni fortsätta vara lyckligt ovetande. Det är ganska jobbigt att förklara men lätt att förstå. Förutom att det kan vara bra att ha rutin och kunna tänka lite logiskt är det 99 % slumpen som avgör den här deltävlingen.

Karta i kartpärmen: http://regborn.byethost32.com/Kartparm/show_map.php?user=Martin+Regborn&map=329

Vi var fyra killar från Lag 1 på plats. Vi delade upp oss två och två för att sedan springa åt varsitt håll (medsols-motsols) och förhoppningsvis möta varandra på mitten så att vi skulle kunna berätta var våra respektive kontroller låg.

Trots att jag sprungit tre sänka skepp tidigare blev det en överraskning när masstarten gick och vi fick se kartorna. Jocke hade inte gjort som det varit tidigare utan skrivit i kanten var centrum av skeppen låg. Vår taktik föll direkt då det blev jättesvårt att få en bra överblick över löpstråk. Jag och Oscar Björck drog dock till slut iväg medsols.

Ganska snabbt blev vi helt själva. Började med att leta höjder och hittade en kontroll. Sedan sprang vi till den kända rutan och hittade den kontrollen också. Nu var jag på väg mot nästa skepp, tur då att Björck påtalade att det var ett ”tre-skepp”. Nåja vi springer till den västligaste rutan och om den inte är där vet vi i alla fall i vilken ruta den sitter och kan ta den på tillbakavägen. Kontrollen satt inte där ock vi fortsätter till nästa skepp och hittar relativt fort alla surdrag/diken/bäckar. Efter att ha tagit den sista kontrollen i skeppet håller jag på att drunkna i en mosse. Nu lyckades jag ta mig upp men det var ändå tur att Björck var med.

Nu hade det hunnit bli becksvart ute och helljuset var på. Dags att leta punkthöjder. Vid den första punkthöjden har vi sådan tur att vi stöter på en av tjejerna i vårt lag som redan letat igenom rutan. Dessutom ger hon oss kontrollerna i skeppet närmast mål och kontrollens placering i rutan som vi hade kvar på det första treskeppet. Vi berättar för henne var våra kontroller finns och fortsätterupp till den norra rutan där vi hittar en kontroll. Yes! Björck tar täten och jag hänger på… tills han stannar och inte vet var han är. ”Jag har ingen kompass”. Kunde han inte ha sagt det lite tidigare. Jag läser in mig och vi springer tillbaka och hittar den sista punkthöjden i skeppet.

Vi konstaterar att tiden inte räcker till att börja irra efter ännu ett skepp och beslutar oss för att springa tillbaka till målet och ta de kontroller vi vet var de finns på vägen. Den sista gropen var vi lite osäkra på (har t.o.m ritat in den fel ser jag nu) men jag hittar den före Björck och drar på en spurt i mål. Lite fult, men det är ju trots allt en individuell tävling också – och vid samma antal skepp sänkta så är det snabbast tid som räknas. Björck sa ändå när han kom i mål att det inte gjorde någonting eftersom det var jag som hade dragit till största delen.

Jag har inga resultat än, men jag tror ingen tog mer än fyra skepp. Några killar lyckades dock sänka tre treskepp så det är ju värt mer. Lagtävlingen gick nog okej eftersom våra tjejer också tog fyra skepp.

Fortsättning följer!

En reaktion på ”Lucia cup!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s