10-Milaläger i Borensberg

Torsdagen den 10 november, Martin har namnsdag och vad fick jag i present? Jo, en artikel på aftonbladet.se att det inte fanns en endaste snöflinga i hela Sverige. Det har aldrig inträffat så länge mätningarna har pågått sedan 1905!!

En fördel med barmarken är ju såklart att man kan orientera i skogen! I helgen hade Hagaby en ”hemvändarhelg på bortaplan” i och med ett 10-Milaläger i Borensberg. Vi bodde i TGOK:s klubbstuga och tränade, åt, sov och pratade om den kommande säsongen.

Första passet på lördagen fick vänta till 13:00 pga älgjakt. Vi åkte därför från Örebro vid 11 och halv ett var vi ”back at the crimescene” : Natt-SM 2010. Förstarten var nämligen i klubbstugan. Mina minnen från den tävlingen är inte positiva. Jag hade haft slemsäcksinflammation i hälen och hade precis börjat kunna springa lite igen. Fruktansvärt ont gjorde det dock fortfarande och så här med perspektiv på det var det rent vansinne att springa. Det känns verkligen som jättelängesedan och jag kan konstatera att jag blivit mycket vuxnare sedan dess.

Första passet gick fint (alla kartor från lägret finns i kartpärmen) och sedan blev det framtidssnack i ”förskolering” innan det var dags för nattpasset. Vi ritade bland annat fina bilder på oss själva för att beskriva vilka var. Det finns oanade konstnärstalanger kan jag säga! Jag överlevde natten och även jag som normalt inte brukar basta tyckte det var skönt efter att ha badat i underkylda mossar. Efter en gemensamt lagad kvällsmat var det läggdags. Sängarna fanns i en annan byggnad men jag sov på hårt underlag inne i stugan (läs: jag lade beslag på den jättesköna soffan), ett smart drag skulle det visa sig då de som hade sovit i sängarna inte hade haft det särskilt bekvämt…

Efter en biltur mitt ut i ingenstans var det dags för långdistansträning. Grymt fin träning! Tillbaka till Borensberg för mat och städning innan det var dags för hemresa.

Hagaby GoIF kommer bli att räkna med på stafetterna nästa år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s