Perspektiv hemifrån

För min bror är Uppsala hemma och lägenheten i Örebro ”något som man måste genomlida om man är där på helgerna”. Riktigt så illa är det inte för mig, fast att Örebro är ”hemma” kan jag nog inte säga. Den senaste tiden har det verkligen känts som att jag åkt ”bort” ifrån Eksjö när jag reser härifrån.

Nåväl. Nu är höstlovet slut och vardagslunken tillbaka. Åtminstone för de flesta, jag har som sagt inga lektioner överhuvudtaget på tisdagar…

Dagens träningspass såg ut som följande: Kom ner till den lilla hålan på småländska höglandet vid 12-tiden. Packade upp mina grejer och vilade ett tag innan jag snörade på mig mina Asics Tarther och joggade bort till Ränneborg.

(Idrottsarenan Ränneborg i Eksjö, öppet för alla och riktigt fina löparbanor!)

Som vanligt var det inte en själ på arenan. (Om man är där på kvällen däremot är det smockfullt med fotbollsspelare) Fast en gång kom jag dit precis samtidigt som Oskar Svärd körde de sista intervallerna i sitt pass… hade jag kommit tidigare hade jag kunnat köra med honom för vi hade lustigt nog samma pass på programmet!

Körde lite stegringar för att komma igång ordentligt inför dagens pass. 4 st tusingar med lång vila (3-4 min). Hårt men inte max. Planen var att ligga hela intervallen i en jämn fart precis under 3:00-tempo. Trots lite kylig snålblåst klockade jag tusingarna på 2:59 – 2:57 – 2:59 – 2:58. Nöjd med min insats joggade jag hem och körde lite lätt styrka för skidmusklerna. (Snö kom NU!) Ska bli spännande att se om jag får möjligheten att springa något 3000 m-lopp inomhus i vinter. Frågan är vad jag skulle kunna springa på för tid med bra uppladdning och fin draghjälp.I vilket fall som heslt är det bra träning för JWOC-sprinten nästa år, platt, hårt och snabbt! Såg att en av mina värsta konkurrenter Kinneberg sprang på 8:51 på den norska landslagsamlingen för ett tag sedan.

Resten av veckan kommer det att bli lite lugnare träning. I helgen är det nämligen 10-milaläger och vintersamling med klubben. När inte snön vill komma gäller det att passa på att träna upp tekniken medan man kan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s