Kilsbergsleden 2011 (Russian Steam Locomotive)

Per ”Peiza” Sjögren sammanfattar loppet bra på sin Twitter: ”[…]Anfält spurtade ner Regborn som dragit likt ett ryskt ånglok under hela loppet” http://twitter.com/#!/peiza

(bra bild från quiteright.se)

Som ett ryskt ånglok var planen. Ut hårt och bara öka! Jag drog ut fältet ordentligt och med en km kvar hade jag en lucka. Hur stor den var vet jag inte, jag tittade aldrig bakåt. Jag hörde dock att han mot upploppet började ta in på mig, jag tog i allt vad jag hade men när han kom upp jämsides var det som kroppen bara dog. Fortsatte ändå av bara farten i mål som klar tvåa på tiden 49:52. Nytt pb på banan med med nästan 50 sek jämfört med förra året. Känner mig i riktigt bra löpform, smart vinterträning på det här och jag blir helst inte tvåa igen på något lopp nästa år!

I övrigt var loppet inte så mycket att prata om. Tog täten direkt och höll den hela vägen (förutom sista 50 m förstås..). Höll ett så hårt och jämnt tempo som jag vågade utan att bli allt för stum. Första tre km gick planenligt mot en sluttid på 49:59 enligt min klockas ”race pace”-funktion som jag nu testade för första gången. Sedan måste GPS:en fått fnatt någonstans och låg därefter runt 300 m (?) efter. Jag använde då bara klockan för att se till att jag inte tappade tempo och var mest irriterad över att jag inte kunde se totaltiden utan att fippla med knapparna, så det fick vara. Körde på känsla som jag brukar och det fungerar oftast bra. Mätte till slut upp 14,45 km trots att alla miljontals gånger jag sprungit 15-kilometrarn i Karlslund fått den till ganska exakt 14,7. (Ett stående skämt jag och min bror har är att om man sprungit 14,7:an måste man ta ett varv på milen också så får man jämna och exakta 25 km då milen är 10,3)

(GPS-rutt från dagens lopp, från 4-5 km är km-skyltarna lite förskjutna. Tror att jag måste ställa in bättre lagringsfrekvens i ”Running”, verkar som om den skär ganska bra i de knixiga partierna)

Sammanfattningsvis:

2:a på tiden 49:52 (+0.07), 14,7 km – 3:23 min/km. Puls snitt/max: 181(94%)/189(98%). Formen kändes fin, vädret var perfekt, mulet och ca 9 grader. Som vanligt ett trevligt och bra arrangemang!

Nu blir det däck i soffan och förmodligen lite rullskidor och styrka imorgon. Nu får gärna snön ta och komma…

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s