Vilodag

”Tänk på vilodagen så att du helgar den.” Tredje budordet. För er som inte är konfirmerade kan jag komma med en bra minnesregel som mina konfirmandledare på OL-konfan i Idre körde med. Tre låter ungefär som trä på stockholmska. Trä är nästan som träl. Trälen slavar hårt och vill vila. -> Vilodag. Vi hade liknande minnesregler för alla budorden och tack vare att de var så långsökta kom man ihåg dem. Värst var ändå åttonde budet. Lägger du åttan ned får du den gamla konsumsymbolen. Den fanns på konsumkassarna. En kasse bär du och.. tadaa! Du ska icke bära falsk vittnesbörd!

Nog om det. Idag har jag som sagt vilodag. Jag har alltid minst en vilodag i veckan, det har jag skrivet i sten. Oftast brukar det bli fredagar som får den otacksamma uppgiften att vara vilodag åt mig.. men det är ju som sagt under vilan som kroppen återuppbyggs. Trots att jag har en hård träningsvecka bakom mig känner jag mig inte alls det minsta lilla sliten. Men säger träningsprogrammet vilodag så är det så! Förhoppningsvis kommer kroppen därför vara extra stark på lördag när det är dags för Kilsbergsleden som jag nu springer för tredje gången. Varför tävlingen heter Kilsbergsleden när den går på 15km (14,7)-spåret i Karlslund kan man ju undra… Med tanke på den form jag har varit i under veckan borde sub50 inte vara någon omöjlighet. Förra året sprang jag på 50:41 och jag känner mig bättre löpmässigt nu. Kommer ställa in klockans race-pacefunktion på en sluttid av 49:59 och sedan köra hårt!

(Kul bild, det heter superkompensation på tyska också… Gillar ”Ermüdung”-gubben, han har kört riktigt hårt! Regeneration-gubben visar hur man återhämtar sig optimalt!)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s