2 November: Dagens träning

Som vanligt började jag dagen med en trevlig morgonjogg. Jag har hittills haft lite olika upplägg på passet beroende på tävlingar mm. Men under vinterträningen kommer jag att köra 45 min på max 72 % maxHR. Alltså försöka hålla mig inom I-zon 1.

Idag var det riktigt varmt ute, hela 12 grader trots att vi redan gått in i november. Becksvart var det dock fortfarande så det fick bli en av mina numera väl insprungna ”mörkerrundor”.  Skovalet för passet blev mina Saucony Kinvara.

En trevlig runda till största delen på cykelbana nästan utan passage av trafikerade vägar och inga trafikljus att störa sig på. Börjar hemifrån och springer genom tunneln under järnvägen ut mot  Holmen. Förbi Baronbackarna upp genom Vivalla och Lundby. Vänder sedan tillbaka ner genom Boglundsängen, över E18/20 och upp mot Hagaby. Här kommer rundans spänningsmoment; kommer bommarna att vara nedfällda? I så fall blir det plan B, dvs tillbaka under tunneln, men än har det inte hänt och så ej heller idag. Från och med här är det sedan valfri väg tillbaka hem beroende på dagsform för att uppnå 45 min. Idag hade jag bra flås och även om jag var uppe och nosade lite i I-zon 2 lyckades jag hålla ett tempo på 4:08. Totalt 10,88 km.

Frukost och sedan iväg på Farmors gamla cykel till ÖKK för dagens huvudpass. 4*4 minuterintervaller på löpband och styrka.

Inledde med rörlighetsövningar med käpp och lite maxstyrka i form av knäböj. Därefter upp på ett av de helt nya och supersköna banden! Skoval: Asics Tarther.

Uppvärming: 10 min i 3:58-tempo följt av 8*20 sek i 3:00-tempo, 10 sek ståvila. 1 min i 6:00-tempo.

Intervaller: 4*4 min i 3:00-tempo, 1,5 % lutning. Vilan bestod av jogg 3 min i 6:00-tempo. Sista intervallen drog jag upp lutningen på 2,5 sista minuten.  Nedjogg 15 min i 6:00-tempo och varierande lutning.

Jag kände mig stark och det gick lätt trots att pulsen var uppe i 193 sista intervallen (min maxpuls är 195) Sammanfattningsvis ett riktigt bra VO2max-pass och jag fick över 12 min i I-zon 5. Ska försöka att köra liknande pass en gång i veckan. Även om de är relativt korta och ger bra effekt tror jag att det går ut över resten av träningen att köra oftare. Resten av veckans högintensiva pass kommer vara strax över/under tröskeltempo. I-zon 4 – 5.

Därefter blev det styrka med skivstång och hantlar i 45 min med syftet att bygga upp en grundstyrka i hela kroppen inför skidsäsongen. (Men om vädret fortsätter vara så här milt var det nog mest slöseri med tid)

I övrigt är det skönt med höstlov och det är verkligen ”leva proffsliv”. Det är härligt att kunna ägna tiden mellan träningspassen till att bara det lugnt och slöa. På den här träningsnivån är det viktigt med att ha stenkoll på återhämtningen. När jag tränar två pass om dagen brukar jag t.ex ta en ”powernap” efter lunchen. Expressåterhämtning! De dagar jag har lektioner missar jag den biten. Snart är dock det ljuva gymnasielivet över… det är inte klokt vad tiden går fort!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s