Nieuwe codes van besmette eieren

 • Abonneren
 • Aandeel

Die schade zullen de winkels proberen te verhalen op hun leveranciers. In een indrukwekkende colonne trokken ze langs zijn huis.

Wil je jouw eieren controleren? Zes bedrijven vrijgegeven Afgelopen week werden zo'n pluimveebedrijven uit voorzorg gesloten door de NVWA, omdat ze in de administratie van Chickfriend voorkwamen. Aanleiding hiervoor is een medische studie onder galwegkankerpatiënten. Waarschijnlijk wordt later deze week pas duidelijk of meer bedrijven weer open mogen.

Je kunt op de website van de NVWA controleren of je eieren besmet zijn aan de hand van de code die op het ei staat.

Daarna zijn in enkele honderden supermarkten eieren uit de schappen gehaald, zegt brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel CBL. Deze dringende oproep doet zorgminister Bruins vandaag in de Tweede Kamer.

Volgens de directeur van het CBL zijn alle besmette eieren inmiddels uit de supermarkten verdwenen. Heb je nog geen profiel. Heb je nog geen profiel. Heb je nog geen profiel. Er zijn op dit moment eicodes bekend van eieren waarvan wordt geadviseerd die niet door kinderen te laten eten.

Vermoedelijk ligt de bron van de besmetting bij een Belgische leverancier van bestrijdingsmiddelen. De NVWA gaf gisteravond een waarschuwing uit omdat er fipronil in eieren was aangetroffen.
 • Vermoedelijk ligt de bron van de besmetting bij een Belgische leverancier van bestrijdingsmiddelen.
 • De nieuwe serienummers die de NVWA heeft toegevoegd zijn nummers die overeenkomen met eieren die alleen voor kinderen worden afgeraden om te consumeren. Volgens de directeur van het CBL zijn alle besmette eieren inmiddels uit de supermarkten verdwenen.

NS wil schadever­goe­ding aan Holocaust-slachtof­fers gaan betalen

Er zijn geen nieuwe eicodes toegevoegd van eieren waarvan wordt geadviseerd die helemaal niet meer te eten. Nog niet alle besmette eieren uit schappen supermarkt. Bij alle nieuwe codes gaat het om eieren waarvan consumptie door kinderen wordt afgeraden. Waarschijnlijk wordt later deze week pas duidelijk of meer bedrijven weer open mogen.

Deze dringende oproep doet zorgminister Bruins vandaag in de Tweede Kamer. Wil je jouw eieren controleren?

Naar schatting gaat het in totaal nieuwe codes van besmette eieren vele miljoenen eieren. Naar schatting gaat het in totaal om vele miljoenen eieren. Die bedrijven zouden niet in de administratie voorkomen van het gewraakte Chickfriend. De lijst met bedrijven die eieren met fipronil hebben geproduceerd, is korter. Volgens de NOS zijn er vandaag zes nieuwe codes vrijgegeven zie kader onderin. Of log in met je e-mailadres.

Die schade zullen de winkels proberen te verhalen op hun leveranciers.

Wat moet ik doen met de eieren die ik in huis heb?

Of log in met je e-mailadres. Onderzoekers namen verschillende stalen van producten in beslag, berichtte de nieuwsrubriek. Daarna zijn in enkele honderden supermarkten eieren uit de schappen gehaald, zegt brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel CBL. Die bedrijven worden ook onderzocht.

Samen met de levensmiddelensector kijkt de NVWA nog naar producten waarin besmette eieren nieuwe codes van besmette eieren zijn verwerkt, zoals mayonaise. Dat middel, zoals mayonaise, al kan die instantie dat niet bevestigen.

Dat middel, al kan die instantie dat niet bevestigen, al kan die instantie dat niet bevestigen. De eieren van die bedrijven worden nog onderzocht op de aanwezigheid van fipronil. Inmiddels is ook het strafrechtelijk onderzoek in volle gang. Dat middel, zoals mayonaise, zoals mayonaise.

Dit betekent de code op je ei:

Toon en Verberg Laat zien. Volgens directeur Rene Roorda van het Centraal Bureau Levensmiddelen zijn er al honderdduizenden bakjes eieren uit de schappen van de winkels gehaald en is sprake van een miljoenenschade bij de supermarkten.

Maak een profiel aan! Facebook Inloggen met Facebook. Kippenboeren willen schade door giftige stof in ei verhalen.

 • De nieuwe codes volgens de NOS.
 • De nieuwe codes volgens de NOS.
 • In een indrukwekkende colonne trokken ze langs zijn huis.
 • Dat middel, dat verboden is in de voedselketen, is daar waarschijnlijk terechtgekomen doordat het bedrijf Chickfriend het gebruikte om bloedluis te bestrijden bij pluimveehouderijen.

Er zijn op dit moment eicodes bekend van eieren waarvan wordt geadviseerd die niet door kinderen te laten eten, nieuwe codes van besmette eieren. Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat in de Nederlandse supermarkten veilige eieren liggen.

Ondertussen zijn hotels bergen op zoom en omgeving zes weer vrijgegeven. Bij alle nieuwe codes gaat het om eieren waarvan consumptie door kinderen wordt afgeraden.

Tim ReedijkAlleen van de eieren met code 2-NL wordt aangeraden die helemaal niet te consumeren. Die bedrijven worden ook onderzocht. Tim Reedijkdat antiluizenmiddel zou hebben verkocht aan ChickFriend?

Er zijn op dit moment eicodes bekend van eieren waarvan wordt geadviseerd die niet door kinderen te laten eten. Bij alle nieuwe codes gaat het om nieuwe codes van besmette eieren waarvan consumptie door kinderen wordt afgeraden.

Schadelijk voor organen

De supermarkten lopen door de affaire vele miljoenen euro's schade op, schat het CBL. Naar schatting gaat het in totaal om vele miljoenen eieren. Deze dringende oproep doet zorgminister Bruins vandaag in de Tweede Kamer.

Die eieren liggen mogelijk ook in de supermarkt. Wil je jouw eieren controleren. Die eieren liggen mogelijk ook in de supermarkt.

 • Rifat 13.12.2018 20:20

  Als je besmette eieren in huis hebt, kun je ze het best weggooien. De lijst met bedrijven die eieren met fipronil hebben geproduceerd, is korter.

 • Gerritje 14.12.2018 23:02

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video.