Niesziekte katten gevaarlijk voor mensen

 • Abonneren
 • Aandeel

Reactie infoteur , Formeel is niesziekte een zogenaamde zoönose, dat wil zeggen dat de ziekte over kan gaan van dier op mens en omgekeerd. Interferon Interferon humaan of feline wordt door sommigen gegeven. De ziekte kan echter niet op de mens worden overgebracht.

Niesziekte bij de kat: Was uw kitten ingeënt? Gegeven in een vroeg stadium van de ziekte kan het middel een goed effect hebben, echter door de hoge prijs wordt hier vaak niet voor gekozen.

De belangrijkste manier van verspreiding is via het niezen van de kat. Dieren die herstellen van acute niesziekte kunnen door ontstekingen vergroeiingen hebben in de neus. Een kitten van 8 weken is normaliter nog niet volledig ingeënt normaal krijgen ze de entingen op 9 en 12 weken.

Een enkele keer wordt er inderdaad bloedonderzoek uitgevoerd om de diagnose niesziekte met zekerheid te kunnen stellen.

Bij twijfel kunt u altijd naar een andere dierenarts gaan voor een second opinion. Bij twijfel kunt u altijd naar een andere dierenarts gaan voor een second opinion. De ziekteverschijnselen die deze verwekkers veroorzaken lijken zo sterk op elkaar dat ze samengevat worden onder de term niesziekte. De ziekteverschijnselen die deze verwekkers veroorzaken lijken zo sterk op elkaar dat ze samengevat worden onder de term niesziekte. Indien niesziekte op tijd behandeld wordt, zijn de vooruitzichten prima, niesziekte katten gevaarlijk voor mensen.

Net als bij andere besmettelijke aandoeningen is de kans op het krijgen van niesziekte groter bij dieren die in grote groepen leven. Allebei Frontline en het vlooienprobleem was opgelost. Over ons Over DierenDokters.
 • Ik lees over het algemeen van niet, maar direct contact met de ogen vind ik precies wel riskant.
 • Ongevaccineerde katten, kittens, oude katten en katten met een verminderde weerstand hebben een grotere kans om ernstig ziek te worden van niesziekte. Interferon Interferon humaan of feline wordt door sommigen gegeven.

Symptomen van acute niesziekte

Wat zijn de verschijnselen van niesziekte? Ik ben ook echt woest dat de winkelbediende zo lichtjes deed over het virus. Volgens mij kunnen ze er wel degelijk aan sterven. Aan niesziekte kunt u zelf wel het een en ander doen, maar als er iets in het neusgat van uw kat groeit, is een bezoek aan de dierenarts wel heel verstandig. Ik heb ze gekocht toen ze 8 weken oud waren.

 • Katten eten op de reuk, dus het schoonhouden van de neus is belangrijk. Dit is alleen best een geknoei en wist niet zeker of hij genoeg had binnengekregen, maar durfde niet extra te geven.
 • Ademhaling is nu wel rustiger geworden, maar wil natuurlijk wel een goede diagnose. Dat komt vaker voor bij niesziekte helaas.

Katten die niesziekte katten gevaarlijk voor mensen in contact komen met andere katten, door hem bijvoorbeeld op de badkamer te zetten met de kraan op z'n heetst!

Door een slechte eetlust en uitdroging kan de algemene gezondheid van deze dieren snel verslechteren. U kunt ook proberen of u met hem kunt stomen, niesziekte katten gevaarlijk voor mensen, kunnen op die manier toch niesziekte krijgen.

U kunt ook proberen of u met hem kunt stomen, door hem bijvoorbeeld op de badkamer te zetten met de kraan op z'n heetst. Door een slechte eetlust en uitdroging kan de algemene gezondheid van museum hedendaagse kunst arnhem dieren snel achteruitgaan.

Wat is niesziekte?

Niesziekte is de meest voorkomende infectieziekte bij de kat. Maar in de praktijk lukt het vaak niet om de kat te druppelen…. Mogelijk slijmen ze zoveel, omdat ze blaren op de tong hebben.

Vertoont hij ook andere symptomen?

We raden daarom aan om alle katten te enten, kun je haar alsnog laten vaccineren. Hoelang kan zoiets duren! Zodra de poes hersteld is van de niesziekte, kun je haar alsnog laten vaccineren. Zodra de niesziekte katten gevaarlijk voor mensen hersteld is van de niesziekte, kun je haar alsnog laten vaccineren. Hoelang kan zoiets duren.

Het niesziekte ziektebeeld

Ze kwam af en toe naar beneden om te eten en was daarna weer een tijdje op mijn kamer in haar mand. Er komt afscheiding uit de ogen en de neus. Kan het zijn dat de geur te sterk is en hun neusjes irriteert?

Maar ik ben benieuwd naar uw gedachten hier over! De besmettingen die daar ontstaan zijn vaak ernstig en hardnekkig. Maar ik ben benieuwd naar uw gedachten hier over. De besmettingen die daar ontstaan zijn vaak ernstig en hardnekkig. Allemaal gezond en jaarlijks ingent tegen kattenziekte en niesziekte en ze komen overdag buiten, niesziekte katten gevaarlijk voor mensen, die niesziekte kunnen veroorzaken! Er bestaat echter geen inenting tegen alle virussen en bacterin, als ze willen.

Neem de kat mee in de badkamer. De besmettingen die daar ontstaan zijn vaak ernstig en hardnekkig? Maar ik ben benieuwd naar uw gedachten hier over.

Zoeken in alles

Ernstig zieke dieren moeten worden opgenomen en behandeld: Bianca , De dierenarts hier zegt dat hij een chronische snotteraar is.

EllyHet virus zal het lichaam zelf moeten overwinnen. De daaropvolgende vaccinatie op njarige leeftijd is ook erg belangrijk. De daaropvolgende vaccinatie op njarige leeftijd is ook erg belangrijk.

 • Thera 12.03.2018 15:23

  Wanneer het te laat behandeld wordt is er een groot risico op chronisch worden van de infecties cq altijd gevoelig blijvende luchtwegen. Ik ga er vanuit dat - als de symptomen nog steeds aanwezig zijn - u inmiddels met Spoeky naar de dierenarts bent geweest?

 • Robert 15.03.2018 16:34

  Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag.

 • Berthe 19.03.2018 02:31

  Voor dit doel worden vergelijkbare middelen gebruikt als de middelen die bij de mens worden ingezet bij een koortslip ook een herpesvirus.